Hogyan készítsük el otthon a gyroshoz a húst?
Kép: canva.com
Aki nem evett még soha gyrost (már, ha létezik ilyen), az is biztosan látta már, hogy az éttermekben hatalmas fém rúdon forog egy még hatalmasabb húshalom, majd időnként ebből vágnak le és tálalják zöldségekkel, pitával és a kért körettel, vagy tuszkolják bele a pitába a szószok és az egyéb összetevők mellé. Viszont kevés olyan háztartás van, ahol ugyanezt megteheti, aki éppen főzésre adta a fejét, ezért más megoldás után kell nézni.
A gyros recept szinte bármilyen húst enged, lehet borjú, csirke, de akár pulyka is. Érdemes otthon már a nyers húst apróra vágni és fűszeres olajban készre sütni. Legjobb, ha van öntöttvas wokunk és ebben készítjük, de bármilyen teflonos vagy kerámia serpenyő is megteszi. A hús fűszerezéséhez használjunk oregánót, rozmaringot, bazsalikomot, borsot, de akár egy kis pirospaprikával is megbolondíthatjuk. Majd süssük ropogósra a hús falatokat.