Az önismeret fejlesztése 5 egyszerű lépésben

Az önismeret fejlesztése 5 egyszerű lépésben

Érezted már úgy, hogy fényévekre vagy önmagadtól, nem ismered a saját határaidat, nem látod a cselekedeteid, érzéseid mögött a miérteket? Az önismeret fejlesztésével egy csodás utazásra indulhatsz, amivel egyre közelebb és közelebb kerülsz önmagadhoz. Felismered a helyzeted, a jelened, és a jövőd értékeit. Megtalálod a saját hangodat, és olyan élményekkel leszel gazdagabb, ami csak előre visz és kiránt a szürke, értelmetlennek tűnő hétköznapokból. Az önismeret fejlesztése, önmagunk felfedezése, és megértése, ami nem mindig könnyű feladat, de megéri rálépni az útra. Cikkünkben 5 olyan egyszerű lépést hoztunk, amivel könnyebb lehet az indulás.

Figyelj magadra!

Kép: canva.com

Figyelj az érzéseidre, a gondolataidra, a tetteidre. Ezt legkönnyebben úgy tudod megtenni, ha mindent jegyzetelsz, ha mindenre nincs időd, akkor a legfontosabb mozzanatokat, amikor negatív gondolataid vagy érzéseid támadnak, vagy ha valami örömmel tölt el, esetleg stresszes vagy – írd le egy füzetbe, hogy miket éltél meg aznap és ezek a dolgok milyen érzelmekkel jártak. Ha visszaolvasod máris más fényben látod a pillanatot, és sokat megtudhatsz magadról.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

7 tipp, amit érdemes megfogadnod, ha karrierváltáson töröd a fejed

7 tipp, amit érdemes megfogadnod, ha karrierváltáson töröd a fejed Beleragadtál egy munkakörbe? Sok éve ugyanazt csinálod, és mégsem jutsz előre? Ha boldogtalan vagy a napi feladataiddal, akkor érdemes elgondolkodni a karrierváltás lehetőségén. Számold csak ki, hogy...

Mit jelent a supinált cipő?

Sok szülőnél merül fel a kérdés cipővásárláskor: mit is pontosan a supinált cipő, és az én gyerekemnek szüksége van-e rá? Nézzük meg részletesebben a supinált cipő működését.

Teafaolaj körömgombára

Jó-e a teafaolaj körömgombára? A teafaolaj a körömgomba gyilkosa. A teafaolaj a leghatásosabb természetes módja a körömgomba kezelésére? Mindenkinél könnyen előfordulhat, hogy egyszer csak megjelenik a körmén egy kis körömgomba. A körömgomba okozta fertőzés a...

Kínai asztrológia: mit hoz nekünk a Tigris éve?

Hamarosan itt a kínai újév. Vajon mit hoz nekünk a Tigris éve? Mit ígér a most kezdődő esztendő a keleti gondolkodás szerint?