Csokoládé fagylalt tojás nélkül!

A csokifagyit még az is szereti, aki egyébként nem szereti a hideg ételeket. Krémesen lágy, olvadós, vagy brutális agyfagyást okozós – mindegy, a csokifagyi bárhogyan jó. Viszont, akik ételérzékenységgel, netán allergiával küzdenek nekik nem könnyű hozzájutni tojás-, vagy tejmentes fagyihoz, így sokszor inkább lemondás lesz a vége. Pedig ma már létezik csokoládé fagylalt tojás nélkül, sőt magunk is elkészíthetjük otthoni körülmények között.

Nyár nem telhet el csokifagyi nélkül! Ezért most elhoztunk nektek 2 tojásmentes verziót, és ráadásként egy tejmenteset is.

#1 | Csokoládé fagylalt tojás nélkül

Hozzávalók kb. 12 gombóc fagyihoz:

  • 400 ml mandulatej, vagy kókusztej
  • 50 g eritrit
  • vaníliakivonat (ízlés szerint)
  • 70 g kókuszzsír
  • 15 g kakaópor
  • 15 g kukoricakeményítő
  • 1 kiskanál zselatin, vagy agaragar
  • 1 csipet só

Elkészítés: egy kisebb edénybe tegyük a tűzhelyre melegedni a növényi tej felét, az édesítőszert, a kakaót, és egy csipet sót. A növényi tej másik felét keverjük el a zselatinnal és a keményítővel. Majd ezt a keveréket tegyük hozzá a szinte már forrásban lévő kakaós masszához. Körülbelül 5 percig melegítsük kis lángon, úgy, hogy közben folyamatosan kevergetjük. Amikor puding állagú, akkor vegyük le a tűzhelyről és tegyük félre hűlni. Ha már kézmelegnél kicsit hűvösebb, akkor tegyük 4-5 órára hűtőbe. Ha van fagylaltgépünk, akkor azzal keverjük át, majd tegyük be a fagyasztóba kb. másfél órára. Ezután formázzunk gombócokat és tálaljuk. Ez a verzió nemcsak tojásmentes, de teljesen vegán is, ha állati eredetű zselatin helyett agaragart használunk.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!