Hogyan őrizzük meg arcbőrünk hidratáltságát?

Hogyan őrizzük meg arcbőrünk hidratáltságát?

A ráncosodás olyan probléma, amely mindenkit, nőket és férfiakat is érint életük egy szakaszában. Ez a változás összefüggésben van az életkor előrehaladásával, de jelentős hatással van a szarkalábak kialakulására a bőr hidratáltsága, pontosabban dehidratáltsága is. Épp ezért lehetséges, hogy kifejezetten fiatal, hamvas bőrű lányok arcán sem ritkák a ráncok. Először csak a bőr felső rétegeiben jelenik meg a vízhiány, majd idővel mélyrétegi vízhiányossá válik a bőr. Vajon tudunk elllene tenni? Persze, az egyik nagyszerű megoldás a tű nélküli mezoterápiás kezelés.

Ráncosodás

Ráncosodás – mi áll a háttérben?

A genetikán kívül a bőr öregedéséhez hozzájárulnak külső tényezők is, mint például a fénykárosodás, alváshiány, dohányzás, a helytelen bőrápolási szokások vagy épp a kevés vízfogyasztás. Ha nem jut a testbe elegendő folyadék, akkor a bőr veszít telítettségéből és ráncossá válik. Az emberi szervezet minimum hetven százaléka víz. A leggyorsabban a bőrön fedezhető fel, ha kevés folyadékot fogyasztunk és nem ápoljuk azt megfelelően.

A megfelelő otthoni ápolás mellett kozmetikai kezelésekkel javíthatjuk a bőr állapotát. A hyaluronsavas tű nélküli mezoterápia fájdalommentes eljárásával hatékonyan orvosolható a dehidratáció kérdése. Természetesen emellett a test egyéb funkcióinak támogatását bebiztosítva mindenképpen szükséges a vízfogyasztást növelni, és legalább a napi másfél-két litert elérni, de ez az érték testsúlytól függően változhat.

Miből áll a kezelés? | Ráncosodás

A mezoterápia egy tű nélküli eljárás, aminek a közbenjárásával a bőr irharétegébe orvosi tisztaságú hyaluronsav juttatható. Ennek köszönhetően a sejtek vízfelvevő képessége fokozódik, így aztán az arcbőr kisimul, a ráncok eltűnnek és egyúttal búcsú inthető a bőrszárazság egyébként roppantul kellemetlen tüneteinek.

A terápia gyors és problémamentes, ajánlott 25 éves kortól nőknek és férfiaknak egyaránt. A bőr letisztítása után, az elhalt hámsejtek eltávolításával előkészítjük a bőrt a hatóanyagok befogadására, majd a tonizálás lépése után jön a hyaluronsav bejuttatása, végül bőrregenerációs befejező ápolással pont tehető az i-re.

A kezelés hatására az arc kontúrjai harmonikusabbá válnak, miközben a bőr feltöltődése mellett az apróbb ráncok kisimulása is megfigyelhető. A hyaluronsav egyébként az emberi szervezetben természetes formában is megtalálható, ám idővel a koncentrációja csökken. A terápia hathatós közbenjárásával ez a fajta mérséklődés állítható meg. Vagyis tulajdonképpen az eljárás a test alapvető intelligenciáját támogatja, segíti és táplálja azzal, hogy nem engedi a hyaluronsav mennyiségének lecsökkenését. Ezáltal a bőr továbbra is feszes, telített, azaz hidratált maradhat. A ráncok pedig minden tévhitet félretéve elhalványulhatnak, vagy akár teljesen el is tűnhetnek.

Hoppá! Így hat az alkohol az arcbőrödre

A hét témái

Zendaya is megérkezett Budapestre

Zendaya is megérkezett Budapestre A Disney csatorna falai között felnőtt színésznőt tucatnyi helyről ismerhetjük, hiszen a gyerek csatornán túl Katy Perry háttértáncosaként is feltűnt annak idején, gyerekként pedig modellkedett is. Az igazi áttörést azonban az HBO...

Mire jó a jojó?

Ki ne ismerné ezt a kedves kis apró játékot? A jojó évszázadokkal ezelőtt hódította meg Európát és azóta töretlen a sikere. Minden háztartásban van belőle legalább egy. A gyerekek örömmel játszanak vele, azonban azt kevesen tudják, hogy a jojó a felnőttek számára is hasznos játék. Hogy miért? Cikkünkből kiderül.

10+1 illusztráció arról, hogy milyen a terhesség a férfiak szemével

10+1 illusztráció arról, hogy milyen a terhesség a férfiak szemével Elképzelhető, hogy már te is találkoztál Yehuda Devir valamelyik rajzával, de az sem kizárt, hogy az 5 és fél millió követője egyike vagy. Az emberek egyszerűen imádják a férfi illusztrációit, amiken...

A besúgó: a sorozat, amiről újabban mindenki beszél

A besúgó: a sorozat, amiről újabban mindenki beszél – vajon hány évesek valójában a szereplők? Idén tavasszal újabb magyar HBO sorozat látott napvilágot. Régen volt erre példa, így azok is előfizettek a szolgáltatásra, akiket egyébként nem mozgat meg, hogy mit ad az...