Így igazodj el a babakocsi márkák és típusok között

Így igazodj el a babakocsi márkák és típusok között

A babavárás örömteli pillanatai mellett jó néhány megoldandó feladat is várja a leendő szülőket. Főleg, ha első gyerekről van szó. Számtalan olyan dolgot be kell szerezni mire a baba megérkezik, amihez előtte nem volt sok közünk. Ha szerencsénk van, akkor van a családban vagy a baráti körben már kicsi gyerek, így van kitől tanácsot kérni. Ellenkező esetben a boltok és az internet információira hagyatkozhatunk. Ezeket pedig nem mindig egyszerű a saját igényeinkkel összhangba hozni, már csak azért sem, mert kezdő szülőként azt sem tudjuk igazán, hogy mire van szükségünk. Hogy megkönnyítsük a „kezdőcsomag” beszerzését összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni, ha elvesznétek a babakocsi márkák és típusok tengerében.

Milyen (alap) babakocsi típusok vannak?

Kép: canva.com

Mielőtt belevetjük magunkat a hatalmas kínálatba tegyük rendbe, hogy milyen (alap) babakocsi típusok is léteznek.

Újszülött babakocsi: az első babakocsi biztosan újszülött babakocsi lesz, amit venni fogtok. Ezeket a babakocsikat úgy tervezték meg, hogy a még csak háton, majd hason fekvő babáknak a lehető legkényelmesebb legyen.

Kétfunkciós újszülött babakocsi: létezik három, és négyfunkciós babakocsi is azonban a legegyszerűbb verzió a kétfunkciós. Ezeknek a háttámlája vízszintesig dönthető így újszülött babáknak is ideális, és a legtöbb esetben akár 2-3 éves korig is tudjátok majd használni.

Háromfunkciós újszülött babakocsi: a háromfunkciós babakocsi csupán annyiban tér el a kétfunkcióstól, hogy ennek már tartozéka a mózeskosár vagy a babahordozó is. Viszont lényegesen drágább is, így javasolt mérlegelni, hogy szükségetek van-e a plusz tartozékra vagy elegendő a kétfunkciós babakocsi.

Négyfunkciós újszülött babakocsi: a négyfunkciós verzióval a komplett szettet megkapjátok, ugyanis mindent tartalmaz, amit a háromfunkciós, viszont a mózeskosár mellé a babahordozó is fix tartozék lesz.

Az alapokon kívül választhattok utazó verziót, esetleg futóbabakocsit, elektromos, vagy ha duplán érkezik a gyermekáldás, akkor ikerbabakocsit is. Ezek mellett pedig tucatnyi további kiegészítő is vásárolható még a kiválasztott babakocsihoz.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Fatányérok és fatálalók a konyhában a jobb életminőségért

Fatányérok és fatálalók a konyhában a jobb életminőségért Olyan sok módon őrizhető meg a természet szépsége. Olyan sok lehetőség áll rendelkezésre a zöld törekvések támogatására. Páratlan szépséggel társulhat mindez, ami tényleg felülmúlhatatlan. Hogy hogyan? Úgy, ha...

Trónok harca: jön Havas Jon saját sorozata

Trónok harca: jön Havas Jon saját sorozata Hihetetlen, de már három éve, hogy véget ért minden idők egyik legsikeresebb sorozata, a Trónok harca. 2019-ben láthattuk az utolsó részt és azóta ugyan felröppent a hír, hogy az HBO feldolgozza a Targaryen család történetét...

Sztárok, akik szemtelenül fiatalon házasodtak

Sztárok, akik szemtelenül fiatalon házasodtak A tinikort sokkal inkább jellemzi a dolgozatoktól való rettegés, a bulikra való készülés, mint, hogy oltárhoz álljon az ember fia vagy éppen lánya. Persze ez nem mindenkire igaz, előfordulhat, hogy olyan szerencsések...

Nyaralni indulsz? Ezeket semmiképpen se felejtsd otthon

Nyaralni indulsz? Ezeket semmiképpen se felejtsd otthon A nyaralás előtti néhány nap könnyen stresszessé válhat, hiszen nem elég, hogy sokunknak előre kell dolgozni, még azt is át kell gondolni, hogy mi mindenre lesz szükségünk a nyaralás alatt. A lista annak...