Így igazodj el a babakocsi márkák és típusok között

A babavárás örömteli pillanatai mellett jó néhány megoldandó feladat is várja a leendő szülőket. Főleg, ha első gyerekről van szó. Számtalan olyan dolgot be kell szerezni mire a baba megérkezik, amihez előtte nem volt sok közünk. Ha szerencsénk van, akkor van a családban vagy a baráti körben már kicsi gyerek, így van kitől tanácsot kérni. Ellenkező esetben a boltok és az internet információira hagyatkozhatunk. Ezeket pedig nem mindig egyszerű a saját igényeinkkel összhangba hozni, már csak azért sem, mert kezdő szülőként azt sem tudjuk igazán, hogy mire van szükségünk. Hogy megkönnyítsük a „kezdőcsomag” beszerzését összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni, ha elvesznétek a babakocsi márkák és típusok tengerében.

Milyen (alap) babakocsi típusok vannak?

Kép: canva.com

Mielőtt belevetjük magunkat a hatalmas kínálatba tegyük rendbe, hogy milyen (alap) babakocsi típusok is léteznek.

Újszülött babakocsi: az első babakocsi biztosan újszülött babakocsi lesz, amit venni fogtok. Ezeket a babakocsikat úgy tervezték meg, hogy a még csak háton, majd hason fekvő babáknak a lehető legkényelmesebb legyen.

Kétfunkciós újszülött babakocsi: létezik három, és négyfunkciós babakocsi is azonban a legegyszerűbb verzió a kétfunkciós. Ezeknek a háttámlája vízszintesig dönthető így újszülött babáknak is ideális, és a legtöbb esetben akár 2-3 éves korig is tudjátok majd használni.

Háromfunkciós újszülött babakocsi: a háromfunkciós babakocsi csupán annyiban tér el a kétfunkcióstól, hogy ennek már tartozéka a mózeskosár vagy a babahordozó is. Viszont lényegesen drágább is, így javasolt mérlegelni, hogy szükségetek van-e a plusz tartozékra vagy elegendő a kétfunkciós babakocsi.

Négyfunkciós újszülött babakocsi: a négyfunkciós verzióval a komplett szettet megkapjátok, ugyanis mindent tartalmaz, amit a háromfunkciós, viszont a mózeskosár mellé a babahordozó is fix tartozék lesz.

Az alapokon kívül választhattok utazó verziót, esetleg futóbabakocsit, elektromos, vagy ha duplán érkezik a gyermekáldás, akkor ikerbabakocsit is. Ezek mellett pedig tucatnyi további kiegészítő is vásárolható még a kiválasztott babakocsihoz.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!