„Meg akartam mutatni, hogy a valóság is menő.”- A valódi Barbie

„Meg akartam mutatni, hogy a valóság is menő.”- A valódi Barbie

„Meg akartam mutatni, hogy a valóság is menő.” Mondta a Lammily nevű „valódi Barbie” alkotója. Az ünnepek közeledtével, ismét megrohamozzák a játékboltokat, ahol szebbnél, szebb, azonban irreálisabbnál, irreálisabb adottságokkal rendelkező Barbie babát vásárolnak a szülők, hozzátartozók.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a játékszer máig a legnépszerűbb a lányok körében. Az említett Barbie babákat sokan támadják, azért, mert lehetetlen testi adottságai miatt, elferdíthetik a kislányok testképét, akik ezután fokozottabban ki vannak téve a bulimia vagy az anorexia veszélyének.

Éppen emiatt találta fel Nickolay Lamm a Lammily babát. Ez a baba egy átlagos 19 éves hölgy adottságaival rendelkezik -melyeket egy felmérés alapján állítottak be-, és egy kiegészítő, öntapadós matrica csomaggal. Ebben a csomagban találunk narancsbőr-, pattanás-, és szeplő matricákat.

valódi Barbie

A projekt 2013 júliusában kezdődött egy művészeti projektként, de a szülők és gyerekek folyamatos e-mailjei hatására rövidesen elkezdődött a tömeggyártás is. A hatalmas sikert aratott baba a kitűzött 95 ezer dollár helyett, 501 ezret hozott gyártóknak. Lamm így nyilatkozott erről:

Őszintén szólva, tudtam, hogy ez a dolog vagy nagy durranás lesz vagy nagy lebőgés. Nem volt arany közép út.”

Nickolay szerkesztett egy videót is, amelyben Lammilyt alakítják át, Barbie babává.

 

Szerintünk eléggé átjön a rövid film és az egész projekt mondanivalója. Hagyjunk fel, az irreális testkép hajszolással és lássuk meg, hogy az “igazi” az, ami megérdemli az odafigyelést és a szeretetet.

 

Szépségápolási termékek, amik teljesen feleslegesek

A hét témái

Imádni való állatok, de ha begurulnak, akár ölni is képesek

Imádni való állatok, de ha begurulnak, akár ölni is képesek Olvadozunk a képeiket látva, és egy alkalommal sem mulasztjuk el, ha elénk kerül a fotójuk valamelyik közösségi oldalon, hogy legalább egy lájkot, de gyakran még szívecskét is nyomjunk rá. A képeket nézve...

Egészségtelen divat

Egészségtelen divat A szépségért szenvedni kell”- tartja a mondás. Minden kislány ezt hallja és igazodik is hozzá felnőtt korában. Ám ez koránt sincs így. Vegyük csak az extrém vékony modellek által diktált egészségtelen önképet. Nézzük, mik azok a trendek, amik rossz...

20 idilli pillanat a mindennapokból – magadra ismersz?

Az életben van jó néhány olyan pillanat, amit akkor észre sem veszünk, de visszagondolva rájövünk, hogy mennyire csodálatosak. A boldogság milliónyi apróságon múlik, amit, ha képekben megörökítenénk, nagyon sok album betelne vele. Mi most húsz ilyen pillanatot hoztunk el nektek beszédes illusztrációkkal tarkítva.

Haj leszívása természetesen! Hajvilágosítás házilag

Hogyan lehetséges a haj leszívása természetesen? Sokan teszik fel ezt a kérdést maguknak.  Manapság már senki sem tartja furcsának az extrém színeket, sem azt, hogy valaki idős korában befesteti a haját. A különböző hajfestési eljárásokkövetkeztében ma már...