„Meg akartam mutatni, hogy a valóság is menő.”- A valódi Barbie

„Meg akartam mutatni, hogy a valóság is menő.” Mondta a Lammily nevű „valódi Barbie” alkotója. Az ünnepek közeledtével, ismét megrohamozzák a játékboltokat, ahol szebbnél, szebb, azonban irreálisabbnál, irreálisabb adottságokkal rendelkező Barbie babát vásárolnak a szülők, hozzátartozók.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a játékszer máig a legnépszerűbb a lányok körében. Az említett Barbie babákat sokan támadják, azért, mert lehetetlen testi adottságai miatt, elferdíthetik a kislányok testképét, akik ezután fokozottabban ki vannak téve a bulimia vagy az anorexia veszélyének.

Éppen emiatt találta fel Nickolay Lamm a Lammily babát. Ez a baba egy átlagos 19 éves hölgy adottságaival rendelkezik -melyeket egy felmérés alapján állítottak be-, és egy kiegészítő, öntapadós matrica csomaggal. Ebben a csomagban találunk narancsbőr-, pattanás-, és szeplő matricákat.

valódi Barbie

A projekt 2013 júliusában kezdődött egy művészeti projektként, de a szülők és gyerekek folyamatos e-mailjei hatására rövidesen elkezdődött a tömeggyártás is. A hatalmas sikert aratott baba a kitűzött 95 ezer dollár helyett, 501 ezret hozott gyártóknak. Lamm így nyilatkozott erről:

Őszintén szólva, tudtam, hogy ez a dolog vagy nagy durranás lesz vagy nagy lebőgés. Nem volt arany közép út.”

Nickolay szerkesztett egy videót is, amelyben Lammilyt alakítják át, Barbie babává.

 

Szerintünk eléggé átjön a rövid film és az egész projekt mondanivalója. Hagyjunk fel, az irreális testkép hajszolással és lássuk meg, hogy az “igazi” az, ami megérdemli az odafigyelést és a szeretetet.

 

Szépségápolási termékek, amik teljesen feleslegesek