„Meg akartam mutatni, hogy a valóság is menő.”- A valódi Barbie

„Meg akartam mutatni, hogy a valóság is menő.”- A valódi Barbie

„Meg akartam mutatni, hogy a valóság is menő.” Mondta a Lammily nevű „valódi Barbie” alkotója. Az ünnepek közeledtével, ismét megrohamozzák a játékboltokat, ahol szebbnél, szebb, azonban irreálisabbnál, irreálisabb adottságokkal rendelkező Barbie babát vásárolnak a szülők, hozzátartozók.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a játékszer máig a legnépszerűbb a lányok körében. Az említett Barbie babákat sokan támadják, azért, mert lehetetlen testi adottságai miatt, elferdíthetik a kislányok testképét, akik ezután fokozottabban ki vannak téve a bulimia vagy az anorexia veszélyének.

Éppen emiatt találta fel Nickolay Lamm a Lammily babát. Ez a baba egy átlagos 19 éves hölgy adottságaival rendelkezik -melyeket egy felmérés alapján állítottak be-, és egy kiegészítő, öntapadós matrica csomaggal. Ebben a csomagban találunk narancsbőr-, pattanás-, és szeplő matricákat.

valódi Barbie

A projekt 2013 júliusában kezdődött egy művészeti projektként, de a szülők és gyerekek folyamatos e-mailjei hatására rövidesen elkezdődött a tömeggyártás is. A hatalmas sikert aratott baba a kitűzött 95 ezer dollár helyett, 501 ezret hozott gyártóknak. Lamm így nyilatkozott erről:

Őszintén szólva, tudtam, hogy ez a dolog vagy nagy durranás lesz vagy nagy lebőgés. Nem volt arany közép út.”

Nickolay szerkesztett egy videót is, amelyben Lammilyt alakítják át, Barbie babává.

 

Szerintünk eléggé átjön a rövid film és az egész projekt mondanivalója. Hagyjunk fel, az irreális testkép hajszolással és lássuk meg, hogy az „igazi” az, ami megérdemli az odafigyelést és a szeretetet.

 

Szépségápolási termékek, amik teljesen feleslegesek

A hét témái

20 étel, amit inkább ne tarts hűtőben

Sokszor gondolkodás nélkül tesszük be a hűtőbe az ételeket, bele sem gondolva, hogy a hideg esetleg rosszat tehet nekik. A legtöbb ételt valóban a hűtőben kell tárolni, hiszen a hideg megakadályozza a baktériumok elszaporodását, így később indul romlásnak az ennivaló, azonban van néhány olyan élelmiszer, aminek árthat, ha a hűtőben tároljuk. Összeszedtünk húsz olyan ételt, amit előszeretettel tartunk közel nulla fokon, pedig ezzel jócskán veszít az élvezeti értékéből.

Megéri offline marketinggel tervezni

Megéri offline marketinggel tervezni Az offline marketing hatását sokan hajlamosak alulértékelni, mondván a modern világban, ahol a kütyüké, a képernyőké a főszerep, olyan mindegy, hogy offline terepen akad-e hirdetési felület vagy sem. Ám a felmérések ennek az...

5 tipp, hogy felismerd az igaz szerelmet

5 tipp, hogy felismerd az igaz szerelmet Az igaz szerelem nem mindenkinek jön szembe már a középiskolában, van, akinek többet kell rá várnia, és ahogy telik az idő egyre nehezebb felismerni. Olyan kapcsolatokba kavarodunk bele, amiről később azt valljuk, hogy talán...

5 ok, amiért újra népszerűek a turkálók

5 ok, amiért újra népszerűek a turkálók A turkáló! - A másodkézből beszerzett holmik időszakát éljük, s ezt a legtöbbek esetében a takarékosság indokolja. Persze szép számmal akadnak olyan ruhadarabok, tárgyak, eszközök, melyek kapcsán nem érdemes kompromisszumot...