Rajtad múlik, hogy mennyit költesz

Rajtad múlik, hogy mennyit költesz

Természetesen vannak olyan alapdolgok, amiről kevésbé dönthetünk, hogy megvesszük vagy sem, mert az életünk elengedhetetlen kellékei, és bármennyibe is kerül, ételre, ruhára és tisztálkodási szerekre költenünk kell. Viszont azt eldönthetjük, hogy hol és milyen ajánlatok szerint vásárolunk. Még az alaptermékek esetében is megtehetjük, amit ezeken felül vásárolunk azoknál pedig még inkább van választási lehetőségünk. Ha jól körbe nézünk, gyakran luxusnak tűnő termékeket sem kell mellőznünk, csupán meg kell találnunk azt a lehetőséget, amit elbír a pénztárcánk.

Hogyan vásároljunk okosan?

Tudatosan vásárolni nem könnyű feladat, ezért hoztunk most 5 tippet, ami segít eligazodni a rengeteg lehetőség között és spórolni akár minden vásárlás alkalmával.

Gondoljuk végig!

Az impulzív vásárlás remekül is elsülhet, azonban később könnyedén meg is bánhatjuk. Előfordul, hogy már a bolt ajtaján kilépve rájövünk, hogy semmi szükségünk nem volt a vásárolt termékre. Csupán magával ragadott bennünket egy megnyerő csomagolás, egy finom illat vagy egy kellemes anyag. Mielőtt vásárolni indulunk, történjen ez az online térben vagy hagyományos módon, gondoljuk végig, mit szeretnénk venni. Járjuk körbe a lakást, nézzük meg, mire van szükségünk. Ez érvényes az élelmiszerek, de egy új ruha vásárlása során is.

vásárolunk

Kép: freepik.com

Tervezzünk hosszabb távra! | Gondoljuk át, hogy hol vásárolunk?

Tervezni sokféle módon lehet. Több lisztet, cukrot vásárolunk, egyes élelmiszerboltok a nagyobb mennyiségre kedvezményt is adnak. De gondolkodhatunk évszak szerint is. Rengeteg esetben érdemes nyáron téli, télen pedig nyári holmit nézni. Persze negyven fokban nincs szükségünk téli kabátra vagy csizmára, de ha szemfülesek vagyunk, akár 60-70%-kal olcsóbban is beszerezhetjük a következő évszak ruháit. A Born2be kuponkód például szuper tavaszi és nyár eleji termékekre is lecsaphatunk már remek áron.

Az akció nem minden!

Attól, hogy valamin ott hever a hatalmas százalékjellel ellátott címke, nem biztos, hogy annyira nyerő vásárlás lenne. Ha akciós lehetőséget látunk, életbe lép az első pont: szükségünk van rá? Ha igen, nézzük meg, hogy valóban megéri-e az adott kedvezmény. Lehet, hogy ha várunk pár napot, tovább csökken az ára, esetleg más áruházban ugyanaz a termék még kedvezményesebb, hiszen az üzletek nagyjából párhuzamosan kezdenek el akciózni. A Brasty kupon akár már 65%-ot is nyerhetünk. Kuponkódok esetében jól látszik az akció mértéke, a vásárlás során magunk vonjuk le a kedvezményt a teljes árból.

Figyeljünk az egységárakra!

A kisebb kiszerelés mindig olcsóbb – látszatra legalábbis. Azzal nem fogunk spórolni, ha ugyan a végösszeg alacsonyabb, de sokkal hamarabb elfogy a megvásárolt termék. Érdemes megnézni, hogy mennyi liter-árra jön ki a mosószer, üdítőkből a félliteres kiszerelés akár dupla annyiba is kerülhet a végére, mint a literes vagy a kétliteres, de minden egyéb ital és étel, de akár a tisztálkodási vagy takarító szerek esetén is jó lehet a nagyobb kiszerelést választani. Mindig nézzük meg az apró-betűs részt, mert ott rejlik az igazi ár.

A részletek is fontosak! | Hol vásárolunk?

Főként élelmiszervásárláskor érdemes elolvasni a termék leírását, ha közeli lejáratú ételt szemeltünk ki, bármilyen olcsó is, gondoljuk végig, mennyire releváns a lejárati idő. Egyes termékek esetében lejárat után még 1-2 napig fogyasztható, még más ételeket tilos már akár aznap is megenni. Ha megvesszük és nem fogy el, csak kidobtuk az árát az ablakon, pedig olyan olcsónak tűnt, amikor a bevásárlókosárba került. Az ilyen és ehhez hasonló helyzetek rengeteg pazarlást eredményeznek, ezért mindig mérlegeljük mit veszünk meg.

Ha valóban spórolni szeretnénk érdemes ellátogatni a Kuplio.hu-ra, ahol a kuponok segítségével ténylegesen olcsóbban vásárolhatunk. Az ajánlatokban számos kedvezménykupont és kódot találunk kedvenc webshopjainkhoz, így akár több ezer forintot is megspórolhatunk egy-egy vásárlás alkalmával.

 

További cikkek:

ELÚSZTÁL A PÉNZÜGYEIDDEL? 5+1 TIPP KIADÁSAID CSÖKKENTÉSÉHEZ

MILYEN AZ IDEÁLIS KÖNTÖS?

 

A hét témái

Rajzfilmhősök, akik a valóságban is léteznek

Rajzfilmhősök, akik a valóságban is léteznek Mi (ki) volt előbb, a mesefigura vagy a hús-vér ember? Elképesztő a hasonlóság ezek között a mesehősök és az alteregóik között. Ugyan azt nem tudjuk, hogy mindez a véletlen műve vagy van egy aprócska csíny a sztori mögött,...

Hihetetlen sztár-hasonmások 

Hihetetlen sztár-hasonmások Sztár-hasonmások! Ha az ember azt hallja, sztárpár, akkor természetesen első körben olyan népszerű párosok jutnak eszébe, mint Brad Pitt és Angelina Jolie vagy Kurt Russell és Goldie Hawn. Jelen esetben azonban egy kicsit különlegesebb...

Női rövidnadrág – milyen cipőt hordjunk hozzá?

Női rövidnadrág – milyen cipőt hordjunk hozzá? A cipő kiválasztása első ránézésre akár nehéz feladatnak is tűnhet. De aztán a probléma gyorsabban megoldódhat, mint azt gondolnád. Egyszerűen azért, mert bár árgus szemekkel figyelheted az ajánlásokat, a tanácsokat, de...

Epres madártej

Epres madártej Hozzávalók, Epres madártej készítéséhez: 1,25 liter tej 1 vaníliarúd 30 dkg eper 4 tojás 100 gramm méz 1 csomag vaníliás vagy epres pudingpor 1 citrom Elkészítése: Egy fazékban összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal majd félretesszük hűlni....