Zenével a babák fejlődéséért – Baba Zene

Zenével a babák fejlődéséért – Baba Zene

Korai kezdés

A szakemberek egyetértenek abban, hogy a zene szeretetének fejlesztését, csakúgy, mint a nyelvtanulást, érdemes zenehallgatással és tanulással korán elkezdeni. A Baba Zene CD-k minden nyelvterületen működnek, hiszen a „zenei technikák” fejlesztik a gyermek képességeit az anyaméhben és születés után, még mielőtt megtanulna beszélni.
– Születés előtt a Baba Zene CD hallgatása közben a baba aktívabb lesz, és akár meg is szűnhet a pocak feszessége.

babakocsi kesztyű

– Az első három hónapban, miközben a baba végrehajt néhány „első” mozdulatot érintések segítségével, a Baba Zene CD hallgatása közben elkezdi forgatni a fejét, mozgatni a karját, és megpróbál felülni. Egyes számok hallgatása közben abbahagyja a sírást, jól érzi magát, és talán el is alszik.
– 3-6 hónapos korban a baba hosszabb ideig ébren marad, és elkezd kapcsolatot teremteni másokkal. Elkezd a dolgok után nyúlni, megfogja őket, és a szemével követi a mozgó tárgyakat.
– 6-9 hónapos korban az olyan játékok, mint a kukucskálás és a csip-csip csóka serkentik a baba gondolkodását és emlékezetét. Egyre mozgékonyabb lesz, elkezd játékok után nyúlni és játszani velük. Mivel már erősebb a fogása, szívesen rázza és ütögeti a játékokat.
– 9-12 hónapos korára megtanulja, hogy a cselekvéseinek eredménye lesz. Miközben játszik, engedje kísérletezni a biztonságos hétköznapi tárgyakkal: egy bögrével, tállal vagy edénnyel. Segítsen a babának, hogy egy régi játék új megvilágításba kerüljön: az ütögetés helyett tegye az egyik edényt a másikba.

Zenei nevelés

A múltban nem foglalkoztak a baba nevelésével addig a pontig, amíg meg nem szólalt.
Azt feltételezték, hogy a szóbeli interakciót megelőzően a csecsemő nem rendelkezik az információ feldolgozásához szükséges képességekkel.
A Baba Zene CD-k minden életkorban és nyelvterületen alkalmazhatóak.
A zene az egyetlen „univerzális nyelv”, amelyet minden életkor, faj és csoport képes anyanyelvétől függetlenül értelmezni.
Okosabb lesz-e a gyermekem, ha zenei nevelést biztosítok számára?
A zenei nevelés, azaz a díjnyertes zeneszerző, Raimond Lap által kifejlesztett módosított zenei technikák segítségével történő nevelés létfontosságú szerepet játszhat a gyermek képzésében.
Más szóval igen, a zenei nevelés által gyermeke okosabb lesz, mert a zene javítja tér- és időbeli következtetés képességét, amely egy, a matematika megértéséhez is szükséges idegrendszeri folyamat.

A-LOT technika és a Baba Zene

Mi az asszociatív tanulásirányítási technika?
Az asszociatív tanulásirányítási technika (angolul „A-LOT”, azaz „Associative Learning Orinetation Technique„) az a módszer, amely keretében külső ingerületeket alkalmaznak (pl. erre a célra készült zenét), hogy valamely válaszreakciót vagy változást idézzenek elő. Az élmények mentális összekapcsolása ösztönző hatással van az agy fejlődésére.
Honnan ered ez a fogalom és miért olyan fontos?
A fogalmat mi magunk alkottuk meg, hogy pontosan meghatározzuk a zenei nevelés egy új alapelvét.
Ahhoz, hogy egy termék megfeleljen az alapkövetelményeknek, nevelési értéket kell közvetítenie, és a piacon is bizonyítania kell az alkalmasságát. Ilyen módon biztosítjuk az eladásra kínált termékeink minőségét.

 

3 tipp babás anyukáknak!

A hét témái

Újragondolt gyermekkor: 17 fotó régen és most

Újragondolt gyermekkor: 17 fotó régen és most Néhány éve egy új hóbort ütötte fel a fejét, és népszerűsége a mai napig sem csökken. Időről időre szeretünk újra a kamera elé állni, bemutatni az idő múlását, vagy csak újra alkotni egy-egy pillanatot. A népszerű jelenség...

A legszebb versek anyák napjára

Olvassátok szeretettel a versek anyák napjára című gyűjteményünket. A legszebb versek anyák napjára: Csorba Piroska: Mesélj rólam Mesélj anya, milyen voltam, amikor még kicsi voltam? Az öledbe hogyan bújtam? És tehozzád hogyan szóltam, amikor nem volt beszédem? Honnan...

7 tipp, hogy mindig remekül nézz ki az irodában is

7 tipp, hogy mindig remekül nézz ki az irodában is Bár a home office komolyan átvette az uralmat az elmúlt években, azért akad még olyan munkahely, ahol elvárás a heti néhány, vagy akár az egész heti bejárás. Az irodai légkör pedig a legtöbb esetben megköveteli az...

Párkapcsolati állomások, amiken szinte minden életen át tartó szerelem átmegy

Az első néhány hét / hónap igazán egyszerű minden párkapcsolatban, hiszen a rózsaszín szemüveg mindent elfed, az igazi megpróbáltatás csak ezután jön. Egy párkapcsolat életben tartása a legnagyobb szerelem, és szeretet mellett is melós, és egyik félnek sem szabad elengednie magát. Azonban, ha rátalálsz életed párjára ez a munka igazán édessé válik, hiszen magatokért teszitek: azért, mert boldognak akarjátok a másikat látni, és magatok is ezt szeretnétek érezni. Egy boldog, harmonikus kapcsolat, majd a család megteremtése igazán csodás cél. Mutatjuk képekben!