Zenével a babák fejlődéséért – Baba Zene

Zenével a babák fejlődéséért – Baba Zene

Korai kezdés

A szakemberek egyetértenek abban, hogy a zene szeretetének fejlesztését, csakúgy, mint a nyelvtanulást, érdemes zenehallgatással és tanulással korán elkezdeni. A Baba Zene CD-k minden nyelvterületen működnek, hiszen a „zenei technikák” fejlesztik a gyermek képességeit az anyaméhben és születés után, még mielőtt megtanulna beszélni.
– Születés előtt a Baba Zene CD hallgatása közben a baba aktívabb lesz, és akár meg is szűnhet a pocak feszessége.

babakocsi kesztyű

– Az első három hónapban, miközben a baba végrehajt néhány „első” mozdulatot érintések segítségével, a Baba Zene CD hallgatása közben elkezdi forgatni a fejét, mozgatni a karját, és megpróbál felülni. Egyes számok hallgatása közben abbahagyja a sírást, jól érzi magát, és talán el is alszik.
– 3-6 hónapos korban a baba hosszabb ideig ébren marad, és elkezd kapcsolatot teremteni másokkal. Elkezd a dolgok után nyúlni, megfogja őket, és a szemével követi a mozgó tárgyakat.
– 6-9 hónapos korban az olyan játékok, mint a kukucskálás és a csip-csip csóka serkentik a baba gondolkodását és emlékezetét. Egyre mozgékonyabb lesz, elkezd játékok után nyúlni és játszani velük. Mivel már erősebb a fogása, szívesen rázza és ütögeti a játékokat.
– 9-12 hónapos korára megtanulja, hogy a cselekvéseinek eredménye lesz. Miközben játszik, engedje kísérletezni a biztonságos hétköznapi tárgyakkal: egy bögrével, tállal vagy edénnyel. Segítsen a babának, hogy egy régi játék új megvilágításba kerüljön: az ütögetés helyett tegye az egyik edényt a másikba.

Zenei nevelés

A múltban nem foglalkoztak a baba nevelésével addig a pontig, amíg meg nem szólalt.
Azt feltételezték, hogy a szóbeli interakciót megelőzően a csecsemő nem rendelkezik az információ feldolgozásához szükséges képességekkel.
A Baba Zene CD-k minden életkorban és nyelvterületen alkalmazhatóak.
A zene az egyetlen „univerzális nyelv”, amelyet minden életkor, faj és csoport képes anyanyelvétől függetlenül értelmezni.
Okosabb lesz-e a gyermekem, ha zenei nevelést biztosítok számára?
A zenei nevelés, azaz a díjnyertes zeneszerző, Raimond Lap által kifejlesztett módosított zenei technikák segítségével történő nevelés létfontosságú szerepet játszhat a gyermek képzésében.
Más szóval igen, a zenei nevelés által gyermeke okosabb lesz, mert a zene javítja tér- és időbeli következtetés képességét, amely egy, a matematika megértéséhez is szükséges idegrendszeri folyamat.

A-LOT technika és a Baba Zene

Mi az asszociatív tanulásirányítási technika?
Az asszociatív tanulásirányítási technika (angolul „A-LOT”, azaz „Associative Learning Orinetation Technique„) az a módszer, amely keretében külső ingerületeket alkalmaznak (pl. erre a célra készült zenét), hogy valamely válaszreakciót vagy változást idézzenek elő. Az élmények mentális összekapcsolása ösztönző hatással van az agy fejlődésére.
Honnan ered ez a fogalom és miért olyan fontos?
A fogalmat mi magunk alkottuk meg, hogy pontosan meghatározzuk a zenei nevelés egy új alapelvét.
Ahhoz, hogy egy termék megfeleljen az alapkövetelményeknek, nevelési értéket kell közvetítenie, és a piacon is bizonyítania kell az alkalmasságát. Ilyen módon biztosítjuk az eladásra kínált termékeink minőségét.

 

3 tipp babás anyukáknak!

A hét témái

7 tipp, amivel sokkal könnyebben fog menni a nyelvtanulás

7 tipp, amivel sokkal könnyebben fog menni a nyelvtanulás Legalább egy idegen nyelv ismerete legtöbbünk számára elengedhetetlen. Ha a mindennapjainknak nem is része, nyaraláskor biztosan jól jön, ha tudunk angolul vagy németül, de más nyelvek is hasznosak lehetnek....

A futó edzés hatékonyság növelésének alapelvei

  A futó edzés hatékonyság növelésének alapelvei   Amikor valakiben megérik az elhatározás, hogy neki állna kezdetben kocogni, majd futni, egy idő után mindenképpen felvetődik a gondolat, hogy vajon milyen módszerekkel, hogyan lehetne egyrészt tökéletesíteni...

Plasztikai műtét előtt ezt az 5 dolgot, gondold át, mielőtt kés alá fekszel

Plasztikai műtét előtt ezt az 5 dolgot, gondold át, mielőtt kés alá fekszel Azt bizonyára te is tudod, hogy egy plasztikai beavatkozás, még akkor is, ha nem jár bemetszéssel (például ajakfeltöltés), komoly dolog, aminek hosszú távú következményei vannak, éppen ezért...

Kaley Cuoco, az Agymenők sztárja babát vár

Kaley Cuoco, az Agymenők sztárja babát vár Az Agymenők szőke szépsége ugyan a sorozattal robbant be a köztudatba, azonban nem ez volt az első filmes szereplése. Kaley már gyerekként is több reklámban feltűnt, majd első nagy szerepét 1992-ben kapta meg a Quicksand: No...