Zenével a babák fejlődéséért – Baba Zene

Zenével a babák fejlődéséért – Baba Zene

Korai kezdés

A szakemberek egyetértenek abban, hogy a zene szeretetének fejlesztését, csakúgy, mint a nyelvtanulást, érdemes zenehallgatással és tanulással korán elkezdeni. A Baba Zene CD-k minden nyelvterületen működnek, hiszen a “zenei technikák” fejlesztik a gyermek képességeit az anyaméhben és születés után, még mielőtt megtanulna beszélni.
– Születés előtt a Baba Zene CD hallgatása közben a baba aktívabb lesz, és akár meg is szűnhet a pocak feszessége.

babakocsi kesztyű

– Az első három hónapban, miközben a baba végrehajt néhány “első” mozdulatot érintések segítségével, a Baba Zene CD hallgatása közben elkezdi forgatni a fejét, mozgatni a karját, és megpróbál felülni. Egyes számok hallgatása közben abbahagyja a sírást, jól érzi magát, és talán el is alszik.
– 3-6 hónapos korban a baba hosszabb ideig ébren marad, és elkezd kapcsolatot teremteni másokkal. Elkezd a dolgok után nyúlni, megfogja őket, és a szemével követi a mozgó tárgyakat.
– 6-9 hónapos korban az olyan játékok, mint a kukucskálás és a csip-csip csóka serkentik a baba gondolkodását és emlékezetét. Egyre mozgékonyabb lesz, elkezd játékok után nyúlni és játszani velük. Mivel már erősebb a fogása, szívesen rázza és ütögeti a játékokat.
– 9-12 hónapos korára megtanulja, hogy a cselekvéseinek eredménye lesz. Miközben játszik, engedje kísérletezni a biztonságos hétköznapi tárgyakkal: egy bögrével, tállal vagy edénnyel. Segítsen a babának, hogy egy régi játék új megvilágításba kerüljön: az ütögetés helyett tegye az egyik edényt a másikba.

Zenei nevelés

A múltban nem foglalkoztak a baba nevelésével addig a pontig, amíg meg nem szólalt.
Azt feltételezték, hogy a szóbeli interakciót megelőzően a csecsemő nem rendelkezik az információ feldolgozásához szükséges képességekkel.
A Baba Zene CD-k minden életkorban és nyelvterületen alkalmazhatóak.
A zene az egyetlen “univerzális nyelv”, amelyet minden életkor, faj és csoport képes anyanyelvétől függetlenül értelmezni.
Okosabb lesz-e a gyermekem, ha zenei nevelést biztosítok számára?
A zenei nevelés, azaz a díjnyertes zeneszerző, Raimond Lap által kifejlesztett módosított zenei technikák segítségével történő nevelés létfontosságú szerepet játszhat a gyermek képzésében.
Más szóval igen, a zenei nevelés által gyermeke okosabb lesz, mert a zene javítja tér- és időbeli következtetés képességét, amely egy, a matematika megértéséhez is szükséges idegrendszeri folyamat.

A-LOT technika és a Baba Zene

Mi az asszociatív tanulásirányítási technika?
Az asszociatív tanulásirányítási technika (angolul “A-LOT”, azaz “Associative Learning Orinetation Technique“) az a módszer, amely keretében külső ingerületeket alkalmaznak (pl. erre a célra készült zenét), hogy valamely válaszreakciót vagy változást idézzenek elő. Az élmények mentális összekapcsolása ösztönző hatással van az agy fejlődésére.
Honnan ered ez a fogalom és miért olyan fontos?
A fogalmat mi magunk alkottuk meg, hogy pontosan meghatározzuk a zenei nevelés egy új alapelvét.
Ahhoz, hogy egy termék megfeleljen az alapkövetelményeknek, nevelési értéket kell közvetítenie, és a piacon is bizonyítania kell az alkalmasságát. Ilyen módon biztosítjuk az eladásra kínált termékeink minőségét.

 

3 tipp babás anyukáknak!

A hét témái

Neked ki volt a kedvenc Való Világ 10 játékosod?

Neked ki volt a kedvenc VV10 játékosod? Mutatjuk kivel mi történt a kiköltözés óta Megosztó személyiségek, izgalmas szócsaták, románcba torkolló beszélgetések. A Való Világ 10 Powered by Big Brother (VV10) jubileumi tízes számmal indult útjának 2020. novemberében 14...

Nézd meg mit üzennek a csillagok!

Nézd meg mit üzennek a csillagok! Nézd meg mit üzennek a csillagok! Pénz, karrier, egészség, szerelem? Most megtudhatod mi vár Rád!     KOS Kép:  helloindigo.hu / Takács Viktória Decemberben arra vigyázz, hogy semmiképp se idegeskedj. Semmilyen helyzetben,...

Ne hanyagold el! 7 tipp a magas vérnyomás ellen

Ne hanyagold el! 7 tipp a magas vérnyomás ellen A magas vérnyomás olyan enyhe tünetekkel jelentkezik, hogy nagyon könnyen elmegyünk mellette. Pedig a korai felismerésével viszonylag egyszerűen tehetünk ellene, legtöbb esetben természetes módon is. Így a legfontosabb...

Már alig eszel valamit, mégsem fogysz? Mutatjuk, mi lehet a gond

Már alig eszel valamit, mégsem fogysz? Mutatjuk, mi lehet a gond Az egyik legbosszantóbb dolog a világon, amikor mindent megteszünk azért, hogy leadjunk néhány kilót a strandszezonra, azonban meg sem moccan a rajtunk lévő plusz súly. Hiába a diéta és a sport, ha a...