Zenével a babák fejlődéséért – Baba Zene

Zenével a babák fejlődéséért – Baba Zene

Korai kezdés

A szakemberek egyetértenek abban, hogy a zene szeretetének fejlesztését, csakúgy, mint a nyelvtanulást, érdemes zenehallgatással és tanulással korán elkezdeni. A Baba Zene CD-k minden nyelvterületen működnek, hiszen a „zenei technikák” fejlesztik a gyermek képességeit az anyaméhben és születés után, még mielőtt megtanulna beszélni.
– Születés előtt a Baba Zene CD hallgatása közben a baba aktívabb lesz, és akár meg is szűnhet a pocak feszessége.

babakocsi kesztyű

– Az első három hónapban, miközben a baba végrehajt néhány „első” mozdulatot érintések segítségével, a Baba Zene CD hallgatása közben elkezdi forgatni a fejét, mozgatni a karját, és megpróbál felülni. Egyes számok hallgatása közben abbahagyja a sírást, jól érzi magát, és talán el is alszik.
– 3-6 hónapos korban a baba hosszabb ideig ébren marad, és elkezd kapcsolatot teremteni másokkal. Elkezd a dolgok után nyúlni, megfogja őket, és a szemével követi a mozgó tárgyakat.
– 6-9 hónapos korban az olyan játékok, mint a kukucskálás és a csip-csip csóka serkentik a baba gondolkodását és emlékezetét. Egyre mozgékonyabb lesz, elkezd játékok után nyúlni és játszani velük. Mivel már erősebb a fogása, szívesen rázza és ütögeti a játékokat.
– 9-12 hónapos korára megtanulja, hogy a cselekvéseinek eredménye lesz. Miközben játszik, engedje kísérletezni a biztonságos hétköznapi tárgyakkal: egy bögrével, tállal vagy edénnyel. Segítsen a babának, hogy egy régi játék új megvilágításba kerüljön: az ütögetés helyett tegye az egyik edényt a másikba.

Zenei nevelés

A múltban nem foglalkoztak a baba nevelésével addig a pontig, amíg meg nem szólalt.
Azt feltételezték, hogy a szóbeli interakciót megelőzően a csecsemő nem rendelkezik az információ feldolgozásához szükséges képességekkel.
A Baba Zene CD-k minden életkorban és nyelvterületen alkalmazhatóak.
A zene az egyetlen „univerzális nyelv”, amelyet minden életkor, faj és csoport képes anyanyelvétől függetlenül értelmezni.
Okosabb lesz-e a gyermekem, ha zenei nevelést biztosítok számára?
A zenei nevelés, azaz a díjnyertes zeneszerző, Raimond Lap által kifejlesztett módosított zenei technikák segítségével történő nevelés létfontosságú szerepet játszhat a gyermek képzésében.
Más szóval igen, a zenei nevelés által gyermeke okosabb lesz, mert a zene javítja tér- és időbeli következtetés képességét, amely egy, a matematika megértéséhez is szükséges idegrendszeri folyamat.

A-LOT technika és a Baba Zene

Mi az asszociatív tanulásirányítási technika?
Az asszociatív tanulásirányítási technika (angolul „A-LOT”, azaz „Associative Learning Orinetation Technique„) az a módszer, amely keretében külső ingerületeket alkalmaznak (pl. erre a célra készült zenét), hogy valamely válaszreakciót vagy változást idézzenek elő. Az élmények mentális összekapcsolása ösztönző hatással van az agy fejlődésére.
Honnan ered ez a fogalom és miért olyan fontos?
A fogalmat mi magunk alkottuk meg, hogy pontosan meghatározzuk a zenei nevelés egy új alapelvét.
Ahhoz, hogy egy termék megfeleljen az alapkövetelményeknek, nevelési értéket kell közvetítenie, és a piacon is bizonyítania kell az alkalmasságát. Ilyen módon biztosítjuk az eladásra kínált termékeink minőségét.

 

3 tipp babás anyukáknak!

A hét témái

5 érv, ami miatt hasznos egy csőradiátor baba mellett

Nem kérdés, hogy amikor új családtag érkezik, akkor a szülők már hónapokkal a születése előtt készülnek a fogadására, amelynek része a lakás bizonyos részeinek átalakítása is. A szoba mellett hangsúlyos a fürdőszoba berendezése is, hiszen a pancsoláshoz megfelelő hőmérsékletre és száraz, puha törölközőre egyaránt szükség van. Ebben nyújt hatalmas segítséget a csőradiátor, amely nem csupán jó hőleadó képességgel rendelkezik és olcsó a fenntartása, ráadásul stílusos és praktikus kiegészítőként is funkcionál. Lássuk, miről is van szó!

Miért jó a kapszula gardrób felépítése?

Miért jó a kapszula gardrób felépítése? Ha sikerül felépítened a saját, személyes stílusodnak megfelelő kapszula gardróbot, akkor a megjelenésed nagyszerű lehet. Minden reggel jól indul a nap, hiszen egy nagyszerűen összerakott outfizben lépsz ki az utcára. Ennek...

10 őszi program, amivel a kedvenceddé léphet elő ez az évszak

10 őszi program, amivel a kedvenceddé léphet elő ez az évszak Szereted az őszt? Sokan inkább távolságot tartanak tőle, próbálják túlélni, vagy tudomást sem vesznek róla és a nyár után már a karácsonyt tervezgetik. Mások pedig simán takarót húznak a fejükre és csak...

Csak heti 20 perc? Ezt teszi a bőröddel ennyi idő alatt a szolárium

Csak heti 20 perc? Ezt teszi a bőröddel ennyi idő alatt a szolárium A mesterséges barnulásnak éppúgy vannak rajongói, mint ellenségei. Sokan esküsnek rá és a rendszeresen járnak szoláriumba, de rengetegen soha be nem tennék a lábukat egy szoláriumgépekkel teli...