Bread and butter pudding
Bread and butter pudding Hozzávalók:
250 gr toastkenyér, vagy egyéb
szikkadt termék
100 gr vaj
4 db tojás
300 ml tej
30 gr vanillincukor (Vaníliás cukor)
100 gr kristálycukor
1 db citrom
30 gr mazsola
20 gr zsemlemorzsa szóráshoz
Elkészítés:
A vaj felével és a kenyérszeletekkel vajas pirítóst kell készíteni.
Közben vajat, cukrot, tojássárgát és vanillincukrot (Vaníliás cukor) habosítunk, és kevés tejjel elkeverjük.
Végül keményre felvert fehérje habbal lazítjuk a keveréket.
A pirítósokat sütőformába helyezzük úgy, hogy azok félig fedjék egymást, mazsolával
megszórjuk, majd az édes mártással felöntjük az egészet.
150 fokos sütőben, cirka 40-50 perc alatt átsütjük.
Szoba-hőmérsékletűre hagyjuk kihűlni, majd adagolva tálaljuk.
Tetejét porcukorral meghintjük. Adagosan és táblában (több adagosan) is készíthető. A sülési
idő a sütő teljesítményétől függ.
Ez az ízletes desszert hidegen a legfinomabb, leginkább egy családi vasárnapi ebéd befejezéséhez tudjuk ajánlani ezt a pudingot!
Jó étvágyat kívánunk!
További Desszert ötletélt nézd meg ezeket a recepteket: ITT!
Csokoládé fagylalt tojás nélkül!
A csokifagyit még az is szereti, aki egyébként nem szereti a hideg ételeket. Krémesen lágy, olvadós, vagy brutális agyfagyást okozós – mindegy, a csokifagyi bárhogyan jó. Viszont, akik ételérzékenységgel, netán allergiával küzdenek nekik nem könnyű hozzájutni tojás-, vagy tejmentes fagyihoz, így sokszor inkább lemondás lesz a vége. Pedig ma már létezik csokoládé fagylalt tojás nélkül, sőt magunk is elkészíthetjük otthoni körülmények között.
Ezt láttad már?