Mumus az edzőterem?

Mumus az edzőterem vagy a fitneszterem?

 

Az edzőterem van, akinek a „mumust” és van, akinek magát a „szentélyt” jelenti.

Azt mondják, vannak az edzőtermek szerelmesei, ők a „függők”, akiknek nem csak hogy hozzá tartozik a napi rutinjukhoz, hogy órákig formálják testüket az edzőteremben nagyobbnál nagyobb súlyokat emelgetve, hanem a napi teendőik sorrendjében is dobogós helyen áll. Számukra az edzés egy olyan mozgásforma, amely nem csak a test formálásáról szól, hanem egyben testi-lelki fejlődést, feltöltődést is eredményez.

Azt mondják, vannak az edzőtermek szerelmesei, ők a „függők”, akiknek nem csak hogy hozzá tartozik a napi rutinjukhoz, hogy órákig formálják testüket az edzőteremben nagyobbnál nagyobb súlyokat emelgetve, hanem a napi teendőik sorrendjében is dobogós helyen áll.

Kép forrása: divany.hu

Valósak a nők félelmei az edzőteremmel szemben?

Sokan keresnek kifogást, amiért nem járnak edzőterembe, bár szeretnék alakjukat formálni vagy megőrizni, mégis lebeszélik magukat az edzőteremről számos vélt vagy valós tényező miatt. Nézzük meg melyek a leggyakoribb félelmek:

– Önbizalomhiány

– Félnek a férfiak tekintetektől, és attól, hogy esetleg kinevetik őket

– Nem ismerik az edzőgépeket, nem tudják, hogyan kell használni azokat

– Félnek, hogy túl izmosak lesznek 

A legnehezebb az önbizalomhiány matt kialakult gátlások leküzdése. Ilyenkor nem szabad elfelejteni, hogy senki nem úgy kezdte az edzőteremben, hogy hatalmas izmokkal rendelkezett, mindenki elkezdte valahol… Ne felejtsük el a célunkat, amiért hajlandóak vagyunk tenni, és elindulni az edzőterembe. Már önmagában ez is egy hatalmas dolog. A pasikkal szemben támasztott félelmeink csak akkor fognak eltűnni, ha saját bőrünkön megtapasztaljuk, hogy azok alaptalanok. A legtöbb férfi nagyon segítőkészen, bátorítóan és ösztönözve áll a hölgyekhez az edzőteremben. Szívesen megmutatják, hogyan kell használni egy-egy gépet, és lehet, hogy edzés végére kedvünk támad egy fehérjeitalt is meginni segítőnkkel. Ne szégyenlősködjünk, kérjünk bártan segítséget!

Nem véletlen a mondás, hogy jó munkához idő kell, igaz ez az izomzat építésére is. Ahhoz, hogy szép, nőies, kidolgozott izomzatunk legyen, sok idő és sok edzés kell ám, nem alakulnak ki azok néhány alkalom után. Szóval nem kell tartani attól, hogy máról – holnapra „megnőnek” az izmaink.

Azt mondják, vannak az edzőtermek szerelmesei, ők a „függők”, akiknek nem csak hogy hozzá tartozik a napi rutinjukhoz, hogy órákig formálják testüket az edzőteremben nagyobbnál nagyobb súlyokat emelgetve, hanem a napi teendőik sorrendjében is dobogós helyen áll.

Kép forrása: sportolj.hu

 

Ha mégsem állunk még készen az egyéni edzésre, az edzőtermi gépek mellett számos csoportos edzésformát kínálnak az edzőtermek, mint pl. az aerobic, kangoo, alakformáló torna, TRX, hulahopp fitness. Bőven van választék az edzőtermek palettáján, mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus mozgásformát. Ezek a csoportos edzések is nagyon motiválóak tudnak lenni hiszen, egy csapatban vagyunk, együtt mozgunk, és teszünk testi lelki egészségünkért. 

Otthon is tudunk hatékonyan edzeni?

Sok nő az otthoni edzést választja az edzőteremmel szemben időhiány miatt, vagy mert még pici a gyerek, és nem tudja kire bízni, amíg ő lemegy az edzőterembe.

Ebben az esetben azonban nagyon fegyelmezettnek kell lennünk és szigorúan kell bánni magunkkal, hogy ne veszítsük el a motivációnkat, lelkesedésünket és kitartóak legyünk.

Sajnos könnyen beleesünk abba a hibába, hogy elmismásoljuk az otthoni edzést, és amikor eljön az idő, hirtelen minden más teendő fontosabb lesz. De ha megfelelő helyre priorizáljuk a napi tornát, ügyesen be lehet illeszteni a napi teendőinkbe. Lehet ez akár a napi „én idő” amikor csak magunkkal foglalkozunk, magunkért teszünk valamit. Az otthoni edzés pont erről szól, hogy mindegy mit csinálunk, lényeg, hogy mozogjunk otthon is, mert energikusabbak, motiváltabbak leszünk, az önbizalmunk is nőni fog és jobban fogjuk érezni magunkat.

Edzőterem vagy otthoni edzés?

Számos indokot tudnánk felsorolni, ami azt igazolja, hogy az edzőtermi edzés hatékonyabb, mint az otthoni edzés. Viszont egy biztos, bárhol és bármennyit is mozgunk, edzőteremben vagy otthon, már tettünk valamit testi lelki az egészségünkért. Mindegy, hogy fogyni szeretnénk, alakunkat formálni, vagy pusztán csak levezetni a napi feszültséget, mozogjunk!

 

 

Ha szeretnél még több érdekes cikket olvasni edzőterem vagy fitneszterem témában, akkor kattints ide!

Vagy olvasd el a: 16 edzőtermi fotó, amin biztos, hogy jót fogsz nevetni című cikket.

A hét témái

6 ok, miért vásárolj fa karórát

Maga a név arra utal, hogy milyen anyagból készülnek a karórák. A fát önmagában használják mind a tok, mind a heveder készítéséhez, de néhány változatban csak fa heveder és fém tok van. A fa természetes anyag, amelyet évezredek óta használnak különféle szerszámok és kiegészítők gyártásához, mivel fenntartható és sokoldalú. 

Így válaszd ki a hozzád illő parfümöt

A fanyar vagy az édes parfümök jönnek be inkább? Így válaszd ki a hozzád illő illatot Az illat láthatatlanul is behálóz: megfog, vagy épp eltaszít. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen parfümöt fújsz magadra. A neked megfelelő illat kiválasztása egyáltalán nem...

Mitől kristályosodik a méz?

Mitől kristályosodik a méz? Mitől kristályosodik a méz?A mézben található cukrok közül a legjelentősebbek az egyszerű cukrok, mint a szőlőcukor (glükóz) és a gyümölcscukor (fruktóz).  Ezek együttesen mintegy 90%-át teszik ki a méz szárazanyag tartalmának. A...

18 odaadó apa, aki bármire képes lenne a gyerekéért

18 odaadó apa, aki bármire képes lenne a gyerekéért Az apák teljesen másként működnek, mint az édesanyák. Sok esetben ők képviselik a szigort, a rendet a családban, azonban a gyerekükért mindent megtennének. Tévedés, hogy apa és lánya, vagy apa és fia között nem...