Mumus az edzőterem?

Mumus az edzőterem vagy a fitneszterem?

 

Az edzőterem van, akinek a „mumust” és van, akinek magát a „szentélyt” jelenti.

Azt mondják, vannak az edzőtermek szerelmesei, ők a „függők”, akiknek nem csak hogy hozzá tartozik a napi rutinjukhoz, hogy órákig formálják testüket az edzőteremben nagyobbnál nagyobb súlyokat emelgetve, hanem a napi teendőik sorrendjében is dobogós helyen áll. Számukra az edzés egy olyan mozgásforma, amely nem csak a test formálásáról szól, hanem egyben testi-lelki fejlődést, feltöltődést is eredményez.

Azt mondják, vannak az edzőtermek szerelmesei, ők a „függők”, akiknek nem csak hogy hozzá tartozik a napi rutinjukhoz, hogy órákig formálják testüket az edzőteremben nagyobbnál nagyobb súlyokat emelgetve, hanem a napi teendőik sorrendjében is dobogós helyen áll.

Kép forrása: divany.hu

Valósak a nők félelmei az edzőteremmel szemben?

Sokan keresnek kifogást, amiért nem járnak edzőterembe, bár szeretnék alakjukat formálni vagy megőrizni, mégis lebeszélik magukat az edzőteremről számos vélt vagy valós tényező miatt. Nézzük meg melyek a leggyakoribb félelmek:

– Önbizalomhiány

– Félnek a férfiak tekintetektől, és attól, hogy esetleg kinevetik őket

– Nem ismerik az edzőgépeket, nem tudják, hogyan kell használni azokat

– Félnek, hogy túl izmosak lesznek 

A legnehezebb az önbizalomhiány matt kialakult gátlások leküzdése. Ilyenkor nem szabad elfelejteni, hogy senki nem úgy kezdte az edzőteremben, hogy hatalmas izmokkal rendelkezett, mindenki elkezdte valahol… Ne felejtsük el a célunkat, amiért hajlandóak vagyunk tenni, és elindulni az edzőterembe. Már önmagában ez is egy hatalmas dolog. A pasikkal szemben támasztott félelmeink csak akkor fognak eltűnni, ha saját bőrünkön megtapasztaljuk, hogy azok alaptalanok. A legtöbb férfi nagyon segítőkészen, bátorítóan és ösztönözve áll a hölgyekhez az edzőteremben. Szívesen megmutatják, hogyan kell használni egy-egy gépet, és lehet, hogy edzés végére kedvünk támad egy fehérjeitalt is meginni segítőnkkel. Ne szégyenlősködjünk, kérjünk bártan segítséget!

Nem véletlen a mondás, hogy jó munkához idő kell, igaz ez az izomzat építésére is. Ahhoz, hogy szép, nőies, kidolgozott izomzatunk legyen, sok idő és sok edzés kell ám, nem alakulnak ki azok néhány alkalom után. Szóval nem kell tartani attól, hogy máról – holnapra „megnőnek” az izmaink.

Azt mondják, vannak az edzőtermek szerelmesei, ők a „függők”, akiknek nem csak hogy hozzá tartozik a napi rutinjukhoz, hogy órákig formálják testüket az edzőteremben nagyobbnál nagyobb súlyokat emelgetve, hanem a napi teendőik sorrendjében is dobogós helyen áll.

Kép forrása: sportolj.hu

 

Ha mégsem állunk még készen az egyéni edzésre, az edzőtermi gépek mellett számos csoportos edzésformát kínálnak az edzőtermek, mint pl. az aerobic, kangoo, alakformáló torna, TRX, hulahopp fitness. Bőven van választék az edzőtermek palettáján, mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus mozgásformát. Ezek a csoportos edzések is nagyon motiválóak tudnak lenni hiszen, egy csapatban vagyunk, együtt mozgunk, és teszünk testi lelki egészségünkért. 

Otthon is tudunk hatékonyan edzeni?

Sok nő az otthoni edzést választja az edzőteremmel szemben időhiány miatt, vagy mert még pici a gyerek, és nem tudja kire bízni, amíg ő lemegy az edzőterembe.

Ebben az esetben azonban nagyon fegyelmezettnek kell lennünk és szigorúan kell bánni magunkkal, hogy ne veszítsük el a motivációnkat, lelkesedésünket és kitartóak legyünk.

Sajnos könnyen beleesünk abba a hibába, hogy elmismásoljuk az otthoni edzést, és amikor eljön az idő, hirtelen minden más teendő fontosabb lesz. De ha megfelelő helyre priorizáljuk a napi tornát, ügyesen be lehet illeszteni a napi teendőinkbe. Lehet ez akár a napi „én idő” amikor csak magunkkal foglalkozunk, magunkért teszünk valamit. Az otthoni edzés pont erről szól, hogy mindegy mit csinálunk, lényeg, hogy mozogjunk otthon is, mert energikusabbak, motiváltabbak leszünk, az önbizalmunk is nőni fog és jobban fogjuk érezni magunkat.

Edzőterem vagy otthoni edzés?

Számos indokot tudnánk felsorolni, ami azt igazolja, hogy az edzőtermi edzés hatékonyabb, mint az otthoni edzés. Viszont egy biztos, bárhol és bármennyit is mozgunk, edzőteremben vagy otthon, már tettünk valamit testi lelki az egészségünkért. Mindegy, hogy fogyni szeretnénk, alakunkat formálni, vagy pusztán csak levezetni a napi feszültséget, mozogjunk!

 

 

Ha szeretnél még több érdekes cikket olvasni edzőterem vagy fitneszterem témában, akkor kattints ide!

Vagy olvasd el a: 16 edzőtermi fotó, amin biztos, hogy jót fogsz nevetni című cikket.

A hét témái

Tippek az ideális melltartó méret kiválasztásához

Így találd meg az ideális melltartó méretet Ha nem hordod alap, hogy napi egy megjegyzést biztosan kapni fogsz, vagy legalább néhány fura tekintetet. Ha hordod, akkor pedig könnyen beleeshetsz abba a hibába, amibe a nők nagy százaléka is beleesik: rossz méretet...

7+1 egészséges étel, ami segít a fogyásban

7+1 egészséges étel, ami segít a fogyásban A fogyókúrás étrendek betartása nem mindig egyszerű. Sokszor olyan ételek szerepelnek egyes mintaétrendekben, amikről azt sem tudtuk korábban, hogy léteznek. Pedig, ha valóban fogyni szeretnénk, nem kell mindenféle csoda...

Otthonról dolgozol? Így csökkentheted a költségeidet

Otthonról dolgozol? Így csökkentheted a költségeidet Ha otthonról dolgozunk ugyan megspóroljuk az irodábajáráshoz szükséges üzemanyag költségét, vagy a tömegközlekedés árát, de olyan észrevétlen kiadásokkal is csökkentjük a terheinket, mint a büfében vásárolt kávé,...

Éljen a sokszínűség! A LISCA fürdőruha tervezői tényleg ismerik a nőket

Éljen a sokszínűség! A LISCA fürdőruha tervezői tényleg ismerik a nőket Idén nyáron már a fürdőruha vásárlást is kellemes programmá teszi a LISCA kollekciója, hiszen testalkattól függetlenül mindannyian találhatunk magunknak olyan fürdőruhát, amiben valóban csinosnak...