Sminktippek

Egyszerű, alapvető sminktippek, amelyekkel elkerülheted a legnagyobb sminkelési hibákat. Összegyűjtüttük neked a sminktippek közül azt a 15-öt, amire érdemes figyelned, kiemelve a 3 legfontosabbat.

Sminktippek – TOP3+12

Az alábbi sminktippek betartásával, garantáltan elégedett leszel smikeddel.

#1  Sminktippek  – Alapozó a használata és színe

A bőr alulhidratálása sokszor előforduló hiba. A száraz, nem egyenletes bőrfelületen minden alapozó márkától függetlenül egy maszknak néz ki. A bőr hidratálása, tisztítása és a heti egy radírozás feltétlenül szükséges. Az alapozó felvitele előtt ne zsíros, hanem gél állagú hidratálót használj! Az alapozót próba nélkül rizikós megvenni. Látni kell természetes fényben is és viselni néhány órát, hogy lásd hogyan viselkedik a bőrön. Valószínűleg nyáron és télen különböző színű alapozó fog kelleni. A legjobb megoldás, ha van egy világosabb és egy sötétebb színű az alapozóból és ki tudjuk keverni az optimális színt.

#2 Sminktippek – Sminkecset tisztítása, sminkkészlet

A sminktippek közül az egyik legalapabb: a sminkecseteket minden sminkelés után (de minimum heti egyszer) ki kell tisztítani, nincs mese. Pattanások, fertőzések léphetnek fel, ha nem. De a koszos ecsettel felvitt smink sem szép, mert a régi anyagból is kerül az arcra.

Az alap sminkjeinket évszakonként váltani kell. Más típusú és színű alapozó, pirosító, rúzs vagy szájfény az ideális, ami igazodik a bőr aktuális árnyalatához. Lehet, hogy nyáron vízálló tus vagy szempillaspirál az ideális és szükség van púderre, míg télen elégegy hagyományos formula.

 #3 Sminktippek – Nem arcon tesztelt sminktermékek, sminkvásárlás próba nélkül

Máig nem tudom, honnan jött, hogy alapozót a csukló belső oldalán teszteljünk. Valószínűleg semmi köze nem lesz ahhoz, amit az arcon látni fogsz. A rúzs a kézfejen ugyanez, a szájon (mivel az ajkaknak van egy alapszíne) a rúzsnak teljesen más színe lesz. A sminket arcon kéne kipróbálni, vagy az üzletben vagy mintában… Máskülönben jönnek a bakik és a nem használt sminktermékek gyülekezete… Sose vásárolj sminket próba nélkül! Ez alapszabály!

További sminktippek

#4 Sminktippek –  Ne ess túlzásokba

Ne használj túl sok púdert! Maszk szerűvé teheti az alapozót, kiemeli a ráncokat, idővel berepedezhet a bőr felszínén. Kerül atúl sötét színű szemöldököt. A szemöldök színének a haj színéhez kell igazodnia. Ha túl sötét, akkor öregít és szigorúvá teszi a tekintetet. 

 #5 Sminktippek –  Rossz korrektor szín

A szem alatti karikákat a rossz korrektor csak kiemeli nem elfedi. Ha túl világos, akkor a karikák színe átlátszik és csúnya szürke árkot alkot. Ha nagyon problémás a terület, először általában barack korrektorral “ki kell ütni” a karika színét, majd erre jöhet a bőrhöz passzoló korrektor.

#6 Sminktippek – Szemformához megfelelő szemfestés és szemceruza 

Keveseknek van ideális mandula formájú szeme. A szemfestés elsődleges feladata, hogy korrigálja a szem egyenlőtlenségeit, kiemelje a tekintetet és a szemszínt. A szemformádhoz megfelelő szemfestét alkalmaz és az ehhez megfelelő szemceruzát vásárold.

#7 Sminktippek – Szempillagöndörítés a szempillaspirál után

Göndöríteni csak a szempillafestés előtt szabad, különben megtörhetnek a pillák.

 #8 Sminktippek – Rossz kontúrozás

A kontúrozás az a folyamat, amit talán sminkesént is a leghosszabb idő megtanulni. Megfelelő anyagok és forma szükséges. Nagy divat, de a roszz kontúrozás többet árt, mint használ. Ehhez szerintem érdemes szakember segítségét kérni.

Forrás: www.iconiclondoninc.com

 #9 Sminktippek – Az alapozó nincs eldolgozva a nyak vonalánál

Amit a férfiak is nagyon könnyedén éstrevesznek és az nagyon “ciki”… Mintha egy masz lenne rajtad. Nem szép… Figyelj oda és az alapozót egyengesd el megfelelően az arcodon.

 #10 Sminktippek – Sötét szájkontúrral körbekeretezett száj

A következő klasszikus, elkerülendő hiba… Inkább satírozd át a száj teljes felületét!

Sminktippek +5

 #11  A szemszínhez nem passzoló szemfesték

A szemfesték színének ki kell emelnie a szem színét. És az nem igaz, hogy a kék szemet a kék emeli ki 🙂

 #12  Rúzs felvitele cserepes ajkakra

Divat a matt rúzs, de csak hidratált ajkakon szép. Ha nem ilyen a száj, akkor addig, amíg rendbe nem jön marad a szájfény vagy a színezett ajakápoló.

 #13 Levegő pumpálása a szempillaspirálba

Ez gyakori, pedig kiszárítja a spirált

 #14 Ne használj lejárt terméket

Ha érezni a termék állagán vagy szagán, hogy valami nem stimmel már vele, akkor dobd ki!

 #15 Rossz fényviszonyok közt ne sminkelj és vízálló szempillaspriált használj!

A legjobb természetes fénynél vagy jó világítás mellett sminkelni, hogy ne érjenek meglepetése útközben egy tükörbe nézve. Folyamatos használata száríthatja a pillákat.

Sminktippek közül az utolsó, de nagyon fontos: SOSE ALUDJ EL SMINKBE!!

A hét témái

Klasszikus és megunhatatlan játék a zenedoboz

Klasszikus és megunhatatlan játék a zenedoboz A zenedoboz olyan játék, ami igazán komoly múltra tekint vissza: már évtizedekkel, vagy akár évszázadokkal ezelőtt is jelen volt a gyerekszobákban. Népszerűségük máig sem kopott meg: a kislányokat még mindig lenyűgözi a...

11 növény, ami segít behívni a pozitív energiát az otthonunkba

11 növény, ami segít behívni a pozitív energiát az otthonunkba A testi-lelki egyensúly megteremtése igen sokrétű feladat, és nem minden esetben egyszerű. Azonban sokat számít, hogy milyen környezetbe térünk haza, így nem vehetjük félvállról az otthonunk berendezését,...

Rozmaring tea hatása életünkre

A rozmaring nagyon közkedvelt növény hazánkban is. Amíg mi cserepekben és balkonládákban nevelgetjük a nemcsak illatos, de dekoratív növényünket, addig a mediterrán országokban többméteres bokorrá növi ki magát a napsütésben. Ételeink fűszerezése mellett pedig meg is ihatjuk megfelelően elkészítve.

Figyeljünk oda egymásra! Partidrogok, amik ma is köztünk „járnak”

Figyeljünk oda egymásra! Partidrogok, amik ma is köztünk „járnak” Csinos lány a pultnál, lefedetlen pohár ital mellette. Teljes kánaán annak, aki csábításra, netán kábításra készül. Napjainkban már nem beszélünk róla annyit, de a jelenség ennek ellenére nem szűnt meg...