Spórolj meg rengeteg helyet a ruhásszekrényedben vagy a bőröndödben

Spórolj meg rengeteg helyet a ruhásszekrényedben vagy a bőröndödben

Szükséged van egy jó ruhatároló eszközre vagy módszerre? Van egy nagyszerű ruhásszekrényed, de sosem találod a keresett ruhát, és utazáskor a bőröndödben is káosz van? Ezek az egyszerű megoldások segíthetnek.
Fotó: otthonicuccok.hu

Ruhatároló utazáshoz és otthonra

Te is egy jó ruhatárolóra vágysz? Hiába van egy nagyszerű ruhásszekrényed, ha sosem találod a keresett ruhát. Vagy utazáskor a bőröndödben kész káosz van? Ezek az egyszerű megoldások segíthetnek, hogy könnyebben találj helyet a ruháidnak és azok még össze sem fognak gyűrődni.

Helytakarékos hajtogatás

Lehet, hogy csak a tárolási módszereiden kell változtatnod, hogy ízlésesen és áttekinthető legyen a ruhásszekrényed és fiókjaid tartalma.

Alkalmazhatod például Marie Kondo KonMari néven ismertté vált hajtogatási módszereit. A japán hölgy nagy népszerűségre tett szert a különféle egyszerűsítő és rendszerező háztartási, valamint életviteli tippjeinek köszönhetően.

Bár a hajtogatási módszerei valóban hatékonyak és helyesen alkalmazva azokat helytakarékosan tárolhatod például a ruháidat is, nem feltétlenül a legkönnyebben megtanulhatóak, és utazáskor a bőröndben könnyen összegyűrődhetnek, ha marad egy kis hely mellettük.

Ideiglenes ruhatároló megoldások

Otthonra

A különféle ruhatároló megoldások legtöbbször akkor jönnek szóba, ha kis helyre kell sok ruhát elpakolnod, és nem feltétlenül szeretnél minden egyes ruhadarabra specifikus hajtogatási technikát tanulni.

Ezekre a ruhatárolókra akár otthon is szükséged lehet, ha például a lakás mérete nem engedi meg, hogy beruházz egy nagyobb ruhásszekrénybe. Otthoni használatra tökéletesek a különféle ruhatároló dobozok vagy egy mobilgardrób. Utóbbi nem a legízlésesebb, viszont ideiglenes megoldásként, például vendégeknek néhány napra abszolút megfelel.

Utazáshoz

Legtöbbször mégis utazáskor merül fel a kérdés, hogy hogyan tudsz a leginkább helytakarékosabban pakolni úgy, hogy a ruháid ne gyűrötten érkezzenek meg a vakáció helyszínére. Bár egy mobilgardróbbal is nekivághatsz a nyaralásnak, elég helyigényes, és valószínűleg a szálláson lesz épp elég szekrény, ahová kipakolhatod a poggyászod tartalmát, ráadásul ez még mindig nem oldotta meg a gyűrődés problémáját.

Akkor mégis mit tehetsz, ha a ruháidat nem csak rendszerezetten szeretnéd tárolni, hanem utazáshoz is használnád? A ruharendező szettelőnye, hogy kis helyen elfér, így repülős utaknál is hasznát veheted, hogy az útitáska tartalma rendszerezve érkezzen meg.  Akár egy mozdulattal ki is pakolhatod a pólóidat a szekrénybe. Ez a ruhatároló eszköz otthon is praktikus, mivel könnyen át tudod tekinteni a beletett ruhákat.

Fotó: otthonicuccok.hu

További hasznos, és praktikus háztartási kiegészítő termékek nagy választékban az Otthoni Cuccok webshop-ban >>>

9 divatos retró ruhadarab, ami évekkel öregít minden nőt
15 kínos ruhadarab, amit senkinek nem lenne szabad viselnie

A hét témái

A futó edzés hatékonyság növelésének alapelvei

  A futó edzés hatékonyság növelésének alapelvei   Amikor valakiben megérik az elhatározás, hogy neki állna kezdetben kocogni, majd futni, egy idő után mindenképpen felvetődik a gondolat, hogy vajon milyen módszerekkel, hogyan lehetne egyrészt tökéletesíteni...

Aromaterápia stressz, álmatlanság és megfázás ellen

Aromaterápia stressz, álmatlanság és megfázás ellen   A mindennapi életben mindannyian szembesülünk feszültséggel, megfázással és általános betegségekkel. Az ilyenkor használt ismert gyógyszerek mellett jó otthoni aromaterápiát végezni.   Az aromaterápiát...

5 stílusos és hasznos kiegészítő a munkahelyedre

Bár a munkahelyünk nem feltétlenül az a környezet, ahol a művészi kreativitásunk teljesen szárnyra kaphat, ez nem akadályozhat meg minket abban, hogy szabadjára engedjük személyiségünket. Legyen akár egy élénk jegyzetfüzet, sikkes mappa vagy játékos színű szövegkiemelő, ezek egyszerű és hatásos eszközök, amelyek nem vonzanak egyetlen szemet sem, mi mégis jobban érezhetjük magunkat tőlük. Sok vállalatnál nincs dress code az alkalmazottak számára. Nem mindig tudjuk, mikor és hol húzzuk meg a határt. Mi az, ami elfogadható, és mi az, ami nem? Ilyenkor gyakran a biztonságos utat választjuk: inggel, hosszú és sötét szoknyával vagy nadrággal és egy egyszerű magassarkúval nem lőhetünk mellé. De mi lesz a kiegészítőkkel? Mit szólnál mondjuk egy divatos szemüveghez?

A szerelmes férfi testbeszéde: így vedd észre, ha odavan érted

A szerelmes férfi testbeszéde (is) sokat elárul: így vedd észre, ha odavan érted Azt gondolhatnánk, hogy manapság már nem jellemző a férfiakra, hogy ne vállalják fel az érzéseiket, de még mindig vannak olyanok, akik ezt nehezebben teszik meg. Azonban, ha figyelünk a...