Spórolj meg rengeteg helyet a ruhásszekrényedben vagy a bőröndödben

Spórolj meg rengeteg helyet a ruhásszekrényedben vagy a bőröndödben

Szükséged van egy jó ruhatároló eszközre vagy módszerre? Van egy nagyszerű ruhásszekrényed, de sosem találod a keresett ruhát, és utazáskor a bőröndödben is káosz van? Ezek az egyszerű megoldások segíthetnek.
Fotó: otthonicuccok.hu

Ruhatároló utazáshoz és otthonra

Te is egy jó ruhatárolóra vágysz? Hiába van egy nagyszerű ruhásszekrényed, ha sosem találod a keresett ruhát. Vagy utazáskor a bőröndödben kész káosz van? Ezek az egyszerű megoldások segíthetnek, hogy könnyebben találj helyet a ruháidnak és azok még össze sem fognak gyűrődni.

Helytakarékos hajtogatás

Lehet, hogy csak a tárolási módszereiden kell változtatnod, hogy ízlésesen és áttekinthető legyen a ruhásszekrényed és fiókjaid tartalma.

Alkalmazhatod például Marie Kondo KonMari néven ismertté vált hajtogatási módszereit. A japán hölgy nagy népszerűségre tett szert a különféle egyszerűsítő és rendszerező háztartási, valamint életviteli tippjeinek köszönhetően.

Bár a hajtogatási módszerei valóban hatékonyak és helyesen alkalmazva azokat helytakarékosan tárolhatod például a ruháidat is, nem feltétlenül a legkönnyebben megtanulhatóak, és utazáskor a bőröndben könnyen összegyűrődhetnek, ha marad egy kis hely mellettük.

Ideiglenes ruhatároló megoldások

Otthonra

A különféle ruhatároló megoldások legtöbbször akkor jönnek szóba, ha kis helyre kell sok ruhát elpakolnod, és nem feltétlenül szeretnél minden egyes ruhadarabra specifikus hajtogatási technikát tanulni.

Ezekre a ruhatárolókra akár otthon is szükséged lehet, ha például a lakás mérete nem engedi meg, hogy beruházz egy nagyobb ruhásszekrénybe. Otthoni használatra tökéletesek a különféle ruhatároló dobozok vagy egy mobilgardrób. Utóbbi nem a legízlésesebb, viszont ideiglenes megoldásként, például vendégeknek néhány napra abszolút megfelel.

Utazáshoz

Legtöbbször mégis utazáskor merül fel a kérdés, hogy hogyan tudsz a leginkább helytakarékosabban pakolni úgy, hogy a ruháid ne gyűrötten érkezzenek meg a vakáció helyszínére. Bár egy mobilgardróbbal is nekivághatsz a nyaralásnak, elég helyigényes, és valószínűleg a szálláson lesz épp elég szekrény, ahová kipakolhatod a poggyászod tartalmát, ráadásul ez még mindig nem oldotta meg a gyűrődés problémáját.

Akkor mégis mit tehetsz, ha a ruháidat nem csak rendszerezetten szeretnéd tárolni, hanem utazáshoz is használnád? A ruharendező szettelőnye, hogy kis helyen elfér, így repülős utaknál is hasznát veheted, hogy az útitáska tartalma rendszerezve érkezzen meg.  Akár egy mozdulattal ki is pakolhatod a pólóidat a szekrénybe. Ez a ruhatároló eszköz otthon is praktikus, mivel könnyen át tudod tekinteni a beletett ruhákat.

Fotó: otthonicuccok.hu

További hasznos, és praktikus háztartási kiegészítő termékek nagy választékban az Otthoni Cuccok webshop-ban >>>

9 divatos retró ruhadarab, ami évekkel öregít minden nőt
15 kínos ruhadarab, amit senkinek nem lenne szabad viselnie

A hét témái

A szem a személyiség tükre?

A szem a személyiség tükre? A világon 6 tiszta szemszín típust különböztetünk meg: barna, kék, zöld, szürke, arany és albínó. Ezeken kívül, természetesen számtalan árnyalatú szem "jöhet" szembe velünk az utcán. De vajon mennyiben határoz meg minket a szemünk színe? És...

Kecskesajt – egy igazi jolly joker a konyhában

Kecskesajt – egy igazi jolly joker a konyhában A tej fontos alapanyaga étkezésünknek, számos étel elképzelhetetlen nélküle. A kecsketej és a belőle készített kecskesajt régóta népszerű alternatívája a tehéntejnek, jellegzetes íze miatt sokan rajonganak érte, míg mások...

A hólyaghurut lelki okai: nem csak egy egyszerű fertőzés

A hólyaghurut lelki okai: nem csak egy egyszerű fertőzés A hólyaghurut a nők többségét életében legalább egyszer érinti, sőt, sokan vannak, akiknél sokszor visszatér ez a kellemetlen fertőzés. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy nem csak a kórokozók, hanem a...

5+1 őszi szépségápolási tipp

5+1 őszi szépségápolási tipp: ne csak nyáron legyél ragyogóan szép Bőrünk védelme minden évszakban fontos, de minden évszak más szépségápolási rutint igényel. Mások a körülmények, így mástól kell óvni magunkat. És valljuk be, ha csak nincsenek meg a saját bevált...