Vásároljon Ön is konyhabútort állami támogatással

Vásároljon Ön is konyhabútort állami támogatással

Most Ön is megvalósíthatja álmai konyháját az otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően. Egyre több olyan család van, aki szívesen élne a kormány által meghirdetett otthonfelújítási támogatással, ezért úgy gondoltuk összegyűjtünk minden hasznos információt, hogy vásárlóinknak megfelelő tájékoztatást tudjunk nyújtani abban, hogy milyen feltételek mellett vehető igénybe a maximum 3 millió forint keretösszegig meghirdetett állami támogatás.

 

Ki veheti igénybe és mi a feltétele?

Nagyon sokan nem szeretnének elköltözni jelenlegi otthonukból, csupán a meglévőt szeretnék csinosítgatni, korszerűsíteni, bővíteni, felújítani vagy egyszerűen csak átalakítani.  Természetesen ez a támogatás nekik is szól. A támogatást igénylők köre meglehetősen széles, hiszen házaspárok, élettársi viszonyban élő személyek vagy a gyermeküket egyedül nevelő szülők egyaránt pályázhatnak. A pályázatra akkor jogosult, ha legalább 1 gyermeket nevel és az otthonfelújítás 2021.január 1-étől követően kezdődik el. Amennyiben a gyermek együtt él a családjával, úgy egészen 25 éves korig jogosult a szülő a támogatásra.  További jó hír az is, hogy a várandóság 12. hetétől a magzatot is figyelembe veszik, tehát gyereket vállaló szülők, várandós kismamák is pályázhatnak a várandóság 12.hetétől.

– Abban az esetben, ha az igénylő személy vagy személyek megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, vagy GYOD-ra jogosultak a gyermek életkora nem befolyásoló tényező. Azok az szülők, akik elváltak, de egyenlő részt vállalnak a nevelésben, a támogatás összegét megoszthatják egymás között. Alapfeltétele a támogatás igénybevételének, hogy a pályázó személynek legalább egy éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie.  Szintén alapfeltétele a támogatás igénylésének a meglévő munkaviszony, amit az elmúlt egy évben 30 napnál hosszabb időre nem szakíthatott meg. Másik alapfeltétele a támogatásnak, hogy az igénylőnek ne legyen köztartozása. Érdemes tudni, hogy a felsőoktatási jogviszonyt, a nyugdíj melletti munkavégzést, valamint az álláskeresési járadékot is figyelembe veszik az igénylés során.

Korábban felvett CSOK kizáró oka a támogatás igénylésének?

Nem kizáró ok. Az otthonfelújítási támogatást azok is igénybe vehetik, akik korábban felvették a CSOK-ot.

Előre is kifizeti az állam a támogatást? – Vásároljon Ön is konyhabútort állami támogatással

Nem. Minden esetben az igénylő családnak, vagy személynek meg kell előlegezni a pénzt és utólag igényelheti a támogatást a Magyar Államkincstártól. Fontos tudni, hogy az otthonfelújítási támogatás a felújítás költségének a felét állja, tehát a másik felét, az önrészt az igénylőnek kell biztosítania.

Mire vehető igénybe a támogatás? – Vásároljon Ön is konyhabútort állami támogatással

Idén, azaz 2021. január 1-jétől követően elkezdett felújítások esetében lehet élni az otthonfelújítási támogatással, ami fele részben fedezheti az anyagköltséget és fele részben a munkadíjat.  Ugyanakkor fontos, hogy a 2020-ban megvásárolt anyagok számlái nem elfogadottak, csak azok amelyek 2021 január 1 után lettek kiállítva. Példának okáért, ha valaki 1 millió forintot fordított munkadíjra és 3 millió forintot anyagra, akkor az összesen 4 millió forintot költött a beruházásra. Ennek az összegnek a felét, azaz 2 millió forintot tud visszaigényelni. De az  anyagköltség és a munkadíj fele-fele arányban is igényelhető. Tehát anyagköltségre maximum 1.500.000 forint és munkadíjra szintén maximum 1.500.000 forint vehető igénybe.

A konyhám felújítását is fedezhetem támogatásból?

Vásárlóinktól gyakran halljuk a fenti kérdést. A jó hír az, hogy igen. Az otthonfelújítási támogatás igénybe vehető akár konyhafelújításra is. Amennyiben Őn konyhafelújításban, átalakításban, vagy új bútor vásárlásában gondolkozik, úgy érdemes már most elkezdeni a tájékozódást és felkeresni munkatársunkat. Így időben tisztázhatja, hogy mire tudja legcélszerűbben felhasználni a támogatási összeget. Biztosak vagyunk benne, hogy kínálatunkban számos olyan lehetőséget talál, amelyben megvalósíthatja elképzeléseit. Felkészült csapatunk készséggel áll az Ön rendelkezésére, akár telefonon a +36 70 609 59 39, +36 30 424 63 22 -es telefonszámokon, vagy emailben a brwbutorhaz.gyali@gmail.com  vagy akár személyesen a Gyáli úti bemutatótermünkben. 1097 Budapest, Gyáli út 38. https://brwbutorhaz.hu/index.php?route=information/contact

Lehetséges a több részletben való felújítás is? – Vásároljon Ön is konyhabútort állami támogatással

Természetesen lehetséges. Amennyiben a felújítás költségét szeretné a majd az állami támogatásból kifizetni akkor fontos folyamatosan gyűjteni a számlákat és a beruházás végén azokat egybe benyújtani a Magyar Államkincstárhoz (MÁK). Fontos, hogy minden, a felújításban résztvevő vállalkozóval, céggel szerződést kössön, amihez akár egy sablonszerződés is igénybe vehető. Az összegyűjtött számlák és szerződések benyújtása után vehető igénybe a támogatás.

Mi az igénylés menete, mennyi időn belül kapható meg az igényelt támogatás?

Fontos, hogy a teljes ügyintézés elektronikus úton is elvégezhető az alábbiak szerint:

A munka befejezését követően az igénylőnek 60 napon belül el kell juttatni az összegyűjtött számlákat a Magyar Államkincstárhoz. A Kincstárnak 30 napja van arra, hogy elbírálja a támogatási kérelmet. Természetesen ellenőrzik, hogy az igénylő valóban megfelel a támogatás feltételeinek, amennyiben mindent rendben találnak 5 napon belül folyósítják is a támogatási összeget. Így Önnek a számlák beküldését követően 35 napot kell majd várni arra, hogy megérkezzen a támogatás.

Ellenőrzik a beruházás megvalósulását? – Vásároljon Ön is konyhabútort állami támogatással

Igen, ellenőrzésre valóban lehet számítani, a támogatás igénybevételét követő 6 hónapon belül elképzelhető, hogy ellenőrzésre kerül sor. Az ellenőrzés során azt vizsgálják, hogy valóban megtörtént az a felújítás, amire a támogatást igénybe vette.

 

A támogatásról bővebben itt olvashat: itt!

Irány a főoldal >>

A hét témái

Önismereti csoport: milyen előnyökkel jár, ha csoportban gondolkozunk?

Önismereti csoport: milyen előnyökkel jár, ha csoportban gondolkozunk? Amikor belekezdünk az önismeret fejlesztésébe senki nem mondja, hogy nem lesz zökkenőmentes a történet. Az elején megelégszünk a hétköznapi trükkökkel, naplót írunk, és figyelünk önmagunkra, majd...

Fogzási fájdalmak és megoldások: hogyan segíthet a rágómaki?

Fogzási fájdalmak és megoldások: hogyan segíthet a rágómaki?   Minden baba és mama életében nehéz időszak, amikor elkezdenek kibújni a fogacskák. Fájdalmas nappalok és éjszakák, szenvedés lehet az egész család számára. Azonban ezen túl kell esni, hiszen valahogy...

12 tipp, hogy betegen is jól nézzünk ki!

12 tipp, hogy betegen is jól nézzünk ki! 12 tipp, hogy betegen is jól nézzünk ki! Az őszi-téli időszakban, fokozott a meghűlés és az influenza veszély. Mostanában a változó időjárás még jobban igénybe veheti és legyengítheti immunrendszerünket. A betegség alatt, talán...

Mire figyelj, ha tökéletes menyasszonyi sminket szeretnél?

Mire figyelj, ha tökéletes menyasszonyi sminket szeretnél? Mi sem természetesebb annál, ha egy nő az esküvőjén olyan szép szeretne lenni, amilyen talán még soha nem volt. Így az is felkeres egy fodrászt, körmöst, és egy sminkest, aki a hétköznapokban egyáltalán nem,...