Mi a titok a virsli főzése során?
Az első és igen fontos lépés, hogy minőségi virslit válassz. Jól nézd meg, akár kérd ki a húspultban álldogáló szakember véleményét, hogy melyik virslit ajánlja. Majd, ha döntöttél, akkor jöhet a főzés, ami igazából nem is főzés. Ugyanis, ahogy a készítésnél említettük a virsliket már egyszer megfőzik, sőt sokszor még füstöléssel is tartósítják. Így mire a konyhánkba kerül már nem kell nyers húst főzni – persze, ha előcsomagolt virslit veszel, érdemes a csomagolást elolvasni, mert a virslinek látszó húskészítmények esetében elképzelhető, hogy mégis kell a főzés. De a hagyományos virsli főzésének egyik kulcsa, hogy egyben maradjon nem más, mint hogy a virslit nem kell főzni. Tehát otthon elég már csak felmelegítened az ételt tálalás előtt.
Tipp, hogy biztosan ne repedjen szét a virsli: forralj fel megfelelő mennyiségű vizet, majd ezt követően a forrásban lévő vízbe rakd bele a virsliket, és tegyél rá fedőt.