Orosz hússaláta | saláta recept
Istenien finom és nagyon laktató saláta, amit akár 20 perc alatt is elkészíthetsz. Annál finomabb minél több friss zöldség van benne, de télen mirelit zöldségből is készíthető.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg zöldborsó
- 25 dkg sárgarépa
- 20 dkg burgonya
- 3 közepes savanyú uborka
- kevés olivaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, bors
- 5 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 tk citromlé
Elkészítés: a csirkemellfilét vágd kockákra, sózd, borsod majd kevés olajon pirítsd meg. Közben a krumplit és a répát hámozd meg és apró kockákra vágva enyhén sós vízben főzd meg a borsóval együtt. Közben a hagymát aprítsd fel, majd egy mély tálban keverd össze a tejfölt, a majonézzel, a mustárral és a citromlével, sózd, borsozd, ezután keverd bele a hagymát, a húst, és a leszűrt főtt zöldségeket. Majd mehet hozzá az apróra vágott uborka is. Tedd úgy 2 órára hűtőbe, majd tálalhatod.
Tipp: ha hadilábon állsz a vöröshagymával, nyugodtan használj új-, vagy póréhagymát. Hasonlóan jól passzol mindkettő a salátába.