Ez a legveszélyesebb kozmetikum!

Ez a legveszélyesebb kozmetikum!

Ez a legveszélyesebb kozmetikum! Neked is eszedbe jutott már, hogy a divat kedvéért mennyi káros hatásnak tesszük ki magunkat? Elég csak a magassarkúra gondolni, vagy akár a sminkszerekre. Például a rúzs tényleg jól mutat, de tartós és gyakori viselése komoly hátrányokkal is jár, ezért nem mindegy, milyen terméket választasz. Elmondjuk, mire figyelj, hogy veszélytelenül sminkelhess!

a legveszélyesebb kozmetikum

Hogy mi a veszélyes a kozmetikumokban? Az ólom. Bár régóta köztudott, hogy az ólom káros hatással van a bőrre és a szervezetre, ennek ellenére még mindig számos kozmetikum összetevői közt szerepel, és sajnos a legtöbb rúzsban is megtalálható.

A rúzs és a szájfény különös aggodalomra ad okot, mert ha nem kenik le a szájról hamarosan a felvitel után, az a szájba kerülve, lenyelve vagy a bőrön át apránként felszívódik a szervezetben.

Ez a legveszélyesebb kozmetikum!

Egyáltalán nem biztos, hogy a legdrágább rúzs veszélytelen, sőt, általában az olcsóbb kategóriás változatok azok, amelyekben nincs ólom. Mindenképpen érdemes átolvasnod az összetevők listáját, mielőtt megveszel egy terméket, az ólomszármazékok általában PB-ként, leadként vagy saturnként szerepelnek a csomagoláson.

KÁROS ANYAGOK A KOZMETIKUMOKBAN

 

Nemcsak az ólomtartalma miatt lehet káros egy rúzs: a mesterséges színezőanyagok sincsenek jó hatással a bőrre, és az érzékenyebbeknél allergiás reakciót is kiválthatnak. Érdemes tehát olyan kozmetikumot választani amelyben természetes pigmentek találhatók. Vásárolj ásványi vagy biokozmetikumokat a tartós, minden extrával felszerelt vegyi sminkek helyett.

Veszélyes kozmetikumok: Ismerd fel a veszélyeket!

A szépségápolás és a kozmetikumok használata régóta az emberiség része. A megfelelő ápolószerekkel javíthatjuk bőrünk és hajunk állapotát, és sokan élvezik az önbizalom növekedését, amit a jobb kinézet nyújt. Azonban nem minden kozmetikum biztonságos, és a helytelen használatuk vagy a nem megfelelő összetevőik súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk a veszélyes kozmetikumokkal és azok felismerésével.

Azonban mi számít veszélyes kozmetikumnak? Általában olyan termékekre gondolunk, amelyek szennyező anyagokat tartalmaznak, irritálják a bőrt vagy allergiás reakciót válthatnak ki. Ezen kívül a veszélyes kozmetikumok közé tartoznak azok a termékek is, amelyeket nem megfelelően tárolnak vagy szállítanak.

A leggyakoribb veszélyes összetevők közé tartoznak a parabének, a ftalátok, a formaldehid, a triklozán, a szilikonek, a mesterséges szín- és illatanyagok, az alkohol és a nátrium-lauryl-sulfát (SLS). Ezek az összetevők irritálhatják a bőrt, okozhatnak allergiás reakciókat és hosszú távú használatuk károsíthatja a szervezetet.

Hogyan ismerjük fel a veszélyes kozmetikumokat? Első lépésként mindig ellenőrizzük a termék összetevőit, és kerüljük azokat, amelyeket fent említettünk. Fontos, hogy olvassuk el az összetevők listáját, és ne hagyatkozzunk kizárólag a termék reklámjára.

Emellett figyeljünk a kozmetikumok állapotára is. Ha a terméknek rossz az állaga, az illata vagy színe, az azt jelezheti, hogy már nem jó minőségű, vagy esetleg szennyezett.

Ha még mindig bizonytalanok vagyunk, érdemes kérni a szakember segítségét. Kérdezzük meg a bolt eladóját, vagy kérjünk tanácsot egy bőrgyógyásztól vagy allergológustól.

Káros anyagok a kozmetikumokban: Óvakodjunk az ártalmas összetevőktől!

Számos ember nap mint nap használ különböző kozmetikai termékeket, azonban kevesen tudják, hogy ezek az ártalmatlannak tűnő termékek milyen veszélyeket rejtnek magukban. A kozmetikai termékek gyártói gyakran használnak olyan anyagokat, amelyek hosszú távon egészségkárosodást okozhatnak.

Az egyik leggyakoribb káros anyag a kozmetikumokban a parabén, amely tartósítószerként használatos. Azonban egyes tanulmányok szerint a parabén hatása ösztrogénszerű, ami azt jelenti, hogy befolyásolja az emberi hormonrendszert. Ezt követően a parabénekkel kapcsolatos kutatások megmutatták, hogy azok megtalálhatók az emlőrák daganataiban is.

A másik ártalmas anyag a szilikon, amely szintén gyakran használt összetevője különböző kozmetikumoknak, például hajápolók és sminktermékeknek. A szilikonok eltömítik a pórusokat, ami pattanásokat és egyéb bőrproblémákat okozhat. Ezen kívül, a szilikonoknak nem tisztító hatása van, így a bőr nem tud megfelelően lélegezni, ami káros lehet a bőr egészségére.

Az egyéb káros anyagok közé tartozik a nátrium-lauril-szulfát, amely szintén megtalálható a különböző kozmetikumokban, beleértve a samponokat és tusfürdőket is. A nátrium-lauril-szulfát irritáló hatása miatt káros lehet az érzékeny bőrre, de szárazságot és viszketést is okozhat.

Azonban nem minden összetevő káros a kozmetikai termékekben. A természetes alapanyagok, mint például az olívaolaj, a mandulaolaj és a shea vaj, jó hatással vannak a bőrre. Az ilyen összetevők kíméletesek és biztonságosak a használatra.

Az ártalmas kozmetikai termékek használata elkerülhető, ha odafigyelünk az összetevők listájára és kerüljük azokat, amelyek károsak lehetnek. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen anyagokat tartalmaznak a különböző kozmetikumok!

 

További cikkek:

15 nő és egy sminkmester – mutatjuk az eredményt

A MEGFELELŐ FÜLHALLGATÓ KIVÁLASZTÁS A HANGZÁS, A KÉNYELEM VAGY A HÍVÁSOK ÉRDEKÉBEN

SZERELEM – TÉVEDÉSBŐL? HOGYAN ISMERTEM MEG A FÉRJEM…

NŐK, AKIK ISMERIK ÖNMAGUKAT – ÖNISMERETI TÁBOR A LELKEDÉRT!

MIRE JÓ A JOJÓ?

A hét témái

Maszturbáció előnyei az egészségedre nézve

Maszturbáció előnyei az egészségedre nézve Maszturbáció jelentése A maszturbáció során nemi élvezet adunk saját magunknak a nemi szervek érintésével, dörzsölésével. Köztudott, hogy a maszturbáció nagyon kellemes érzés, sőt még az egészségedre is jó hatással van....

Együk magunkat szépre!

Együk magunkat szépre! Együk magunkat szépre! - Ha szép és egészséges bőrről beszélünk, mindenkinek a drágábbnál drágább kencék jutnak eszébe először. Azonban a bőrünket fontos, vagy talán a legfontosabb belülről táplálni. Ehhez nyújt most segítséget rövid kis...

Klasszikus és megunhatatlan játék a zenedoboz

Klasszikus és megunhatatlan játék a zenedoboz A zenedoboz olyan játék, ami igazán komoly múltra tekint vissza: már évtizedekkel, vagy akár évszázadokkal ezelőtt is jelen volt a gyerekszobákban. Népszerűségük máig sem kopott meg: a kislányokat még mindig lenyűgözi a...

Művészi fotók, amik hihetetlenül egyszerűen készültek

Művészi fotók, amik hihetetlenül egyszerűen készültek Megdöbbentő, de lassan 200 éve fotózunk. Az első fényképezőgép használatba állításakor csupán 1826-ot írtunk. Ez a röpke két évszád pedig elég volt arra, hogy kuriózumból a mindennapjaink részévé váljon az egykor...