Ez a legveszélyesebb kozmetikum!

Ez a legveszélyesebb kozmetikum!

Ez a legveszélyesebb kozmetikum! Neked is eszedbe jutott már, hogy a divat kedvéért mennyi káros hatásnak tesszük ki magunkat? Elég csak a magassarkúra gondolni, vagy akár a sminkszerekre. Például a rúzs tényleg jól mutat, de tartós és gyakori viselése komoly hátrányokkal is jár, ezért nem mindegy, milyen terméket választasz. Elmondjuk, mire figyelj, hogy veszélytelenül sminkelhess!

a legveszélyesebb kozmetikum

Hogy mi a veszélyes a kozmetikumokban? Az ólom. Bár régóta köztudott, hogy az ólom káros hatással van a bőrre és a szervezetre, ennek ellenére még mindig számos kozmetikum összetevői közt szerepel, és sajnos a legtöbb rúzsban is megtalálható.

A rúzs és a szájfény különös aggodalomra ad okot, mert ha nem kenik le a szájról hamarosan a felvitel után, az a szájba kerülve, lenyelve vagy a bőrön át apránként felszívódik a szervezetben.

Ez a legveszélyesebb kozmetikum!

Egyáltalán nem biztos, hogy a legdrágább rúzs veszélytelen, sőt, általában az olcsóbb kategóriás változatok azok, amelyekben nincs ólom. Mindenképpen érdemes átolvasnod az összetevők listáját, mielőtt megveszel egy terméket, az ólomszármazékok általában PB-ként, leadként vagy saturnként szerepelnek a csomagoláson.

KÁROS ANYAGOK A KOZMETIKUMOKBAN

 

Nemcsak az ólomtartalma miatt lehet káros egy rúzs: a mesterséges színezőanyagok sincsenek jó hatással a bőrre, és az érzékenyebbeknél allergiás reakciót is kiválthatnak. Érdemes tehát olyan kozmetikumot választani amelyben természetes pigmentek találhatók. Vásárolj ásványi vagy biokozmetikumokat a tartós, minden extrával felszerelt vegyi sminkek helyett.

Veszélyes kozmetikumok: Ismerd fel a veszélyeket!

A szépségápolás és a kozmetikumok használata régóta az emberiség része. A megfelelő ápolószerekkel javíthatjuk bőrünk és hajunk állapotát, és sokan élvezik az önbizalom növekedését, amit a jobb kinézet nyújt. Azonban nem minden kozmetikum biztonságos, és a helytelen használatuk vagy a nem megfelelő összetevőik súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk a veszélyes kozmetikumokkal és azok felismerésével.

Azonban mi számít veszélyes kozmetikumnak? Általában olyan termékekre gondolunk, amelyek szennyező anyagokat tartalmaznak, irritálják a bőrt vagy allergiás reakciót válthatnak ki. Ezen kívül a veszélyes kozmetikumok közé tartoznak azok a termékek is, amelyeket nem megfelelően tárolnak vagy szállítanak.

A leggyakoribb veszélyes összetevők közé tartoznak a parabének, a ftalátok, a formaldehid, a triklozán, a szilikonek, a mesterséges szín- és illatanyagok, az alkohol és a nátrium-lauryl-sulfát (SLS). Ezek az összetevők irritálhatják a bőrt, okozhatnak allergiás reakciókat és hosszú távú használatuk károsíthatja a szervezetet.

Hogyan ismerjük fel a veszélyes kozmetikumokat? Első lépésként mindig ellenőrizzük a termék összetevőit, és kerüljük azokat, amelyeket fent említettünk. Fontos, hogy olvassuk el az összetevők listáját, és ne hagyatkozzunk kizárólag a termék reklámjára.

Emellett figyeljünk a kozmetikumok állapotára is. Ha a terméknek rossz az állaga, az illata vagy színe, az azt jelezheti, hogy már nem jó minőségű, vagy esetleg szennyezett.

Ha még mindig bizonytalanok vagyunk, érdemes kérni a szakember segítségét. Kérdezzük meg a bolt eladóját, vagy kérjünk tanácsot egy bőrgyógyásztól vagy allergológustól.

Káros anyagok a kozmetikumokban: Óvakodjunk az ártalmas összetevőktől!

Számos ember nap mint nap használ különböző kozmetikai termékeket, azonban kevesen tudják, hogy ezek az ártalmatlannak tűnő termékek milyen veszélyeket rejtnek magukban. A kozmetikai termékek gyártói gyakran használnak olyan anyagokat, amelyek hosszú távon egészségkárosodást okozhatnak.

Az egyik leggyakoribb káros anyag a kozmetikumokban a parabén, amely tartósítószerként használatos. Azonban egyes tanulmányok szerint a parabén hatása ösztrogénszerű, ami azt jelenti, hogy befolyásolja az emberi hormonrendszert. Ezt követően a parabénekkel kapcsolatos kutatások megmutatták, hogy azok megtalálhatók az emlőrák daganataiban is.

A másik ártalmas anyag a szilikon, amely szintén gyakran használt összetevője különböző kozmetikumoknak, például hajápolók és sminktermékeknek. A szilikonok eltömítik a pórusokat, ami pattanásokat és egyéb bőrproblémákat okozhat. Ezen kívül, a szilikonoknak nem tisztító hatása van, így a bőr nem tud megfelelően lélegezni, ami káros lehet a bőr egészségére.

Az egyéb káros anyagok közé tartozik a nátrium-lauril-szulfát, amely szintén megtalálható a különböző kozmetikumokban, beleértve a samponokat és tusfürdőket is. A nátrium-lauril-szulfát irritáló hatása miatt káros lehet az érzékeny bőrre, de szárazságot és viszketést is okozhat.

Azonban nem minden összetevő káros a kozmetikai termékekben. A természetes alapanyagok, mint például az olívaolaj, a mandulaolaj és a shea vaj, jó hatással vannak a bőrre. Az ilyen összetevők kíméletesek és biztonságosak a használatra.

Az ártalmas kozmetikai termékek használata elkerülhető, ha odafigyelünk az összetevők listájára és kerüljük azokat, amelyek károsak lehetnek. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen anyagokat tartalmaznak a különböző kozmetikumok!

 

További cikkek:

15 nő és egy sminkmester – mutatjuk az eredményt

A MEGFELELŐ FÜLHALLGATÓ KIVÁLASZTÁS A HANGZÁS, A KÉNYELEM VAGY A HÍVÁSOK ÉRDEKÉBEN

SZERELEM – TÉVEDÉSBŐL? HOGYAN ISMERTEM MEG A FÉRJEM…

NŐK, AKIK ISMERIK ÖNMAGUKAT – ÖNISMERETI TÁBOR A LELKEDÉRT!

MIRE JÓ A JOJÓ?

A hét témái

Tökéletes esküvő csak a filmekben létezik – 16 fotó, ami ezt bizonyítja is

Tökéletes esküvő csak a filmekben létezik – 16 fotó, ami ezt bizonyítja is Sok hónapos, akár egy egész éves készülődés is megelőzheti az esküvő napját. Mindenki a legjobbat akarja kihozni belőle és a tökéletes esküvőt tervezi. Azonban elég egy aprócska baki és máris...

20 érdekesség Emma Watsonról

20 érdekesség Emma Watsonról Sokak példaképe a Harry Potterből megismert Emma Watson, aki azóta nagy karriert futott be modellként is. Nem is csoda, hiszen mindenhogy gyönyörű, taláros kis boszorkányként, és rövid hajjal, igazi nőként is elbűvöl mindenkit. Íme néhány...

Hány hetes terhes vagyok?

Vajon hány hetes terhes vagyok? A legtöbb kismama erre igen határozottan válaszol, de aztán jobban belegondolva kicsit elbizonytalanodnak a válaszba. Ugyanis nem mindig olyan egyértelmű, hogy pontosan most hány hetes terhes vagyok . Hány hetes terhes vagyok típusú...

Lelki túlérzékenység okai és kezelése: elfogadás és szeretet!

Lelki túlérzékenység okai: alkat és/vagy egészségtelenül negatív hozzáállás? Engem szinte egész életemben bombáztak ilyenekkel a rokonságban. És természetesen még én éreztem magamat rosszul, hogy velem van valami baj, nem vagyok elég strapabíró az Élet megpróbáltatásaiban.