8 tipp, ami elegánsabbá teheti a fürdőszobánkat

8 tipp, ami elegánsabbá teheti a fürdőszobánkat

A konyha után a fürdőszoba felújítása lehet a legköltségesebb munka egy renoválás során, – éppen ezért nem csoda, hogy ezeket a munkálatokat későbbre halasztani. A fürdő ugyanakkor a kikapcsolódás, a feltöltődés és a lazítás színtere, így nem meglepő, hogy szeretnénk a teret ennek megfelelően kényelmessé, mutatóssá és a trendek szerint elegánssá is tenni.

fürdőszoba felújítása, elegáns fürdőszoba szép talpas káddal

A következőkben bemutatunk néhány módszert, amellyel kifinomultságot csempészhetünk a fürdőnkbe. Némelyik ötletet akár már ma kipróbálhatjuk, hiszen könnyen megvalósítható, és szinte semmibe nem kerül. Egyes tanácsokat pedig nagyobb felújítások során érdemes alkalmazni.

Egy okosan elhelyezett ülőalkalmatosság

Ha voltunk már luxusérzetet keltő fürdőszobában, szinte biztos, hogy a helyiségben helyet kapott egy kényelmes ülőalkalmatosság is. Ez lehetett például egy széles fotel, egy bojtos puff vagy egy mutatós ottomán. Egy ilyen elemnek nem csupán praktikus haszna van: a nyers fa és a puha kárpit mélységet és dimenziót ad a helyiségnek kemény csempével és kővel szemben, így segíthet a kiegyensúlyozott hangulat megteremtésében. Ráadásul sokkal elegánsabb egy fotelben ücsörögni fogmosás közben, mint a vécéülőkén, nemde?

Lélegzetelállító csempék

A 2024-es lakberendezési trendek közül az egyik kedvencünk a csempékre vonatkozik: ebben az évben ugyanis hódít a Zellige! A Zellige csempe kézműves jellegű – eredetileg kézzel készített –, fényes borítású, rusztikus fajta, ami ma már számtalan színben és formában elérhető. Ha igazán kifinomult hatást szeretnénk elérni, válasszunk egy smaragdzöld vagy bíbor színű típust! Ezt alkalmazhatjuk csak egy-egy kisebb felületen is, például a kád körül. Ha egy áttetsző, elegáns, üvegből készült kádparavánt is alkalmazunk, tovább fokozhatjuk a hatást.

Szabadon álló fürdőkád

Ha csak egyetlen részletet cserélnénk le a fürdőszobában az elegancia jegyében, akkor a kád jó döntés lehet. Amennyiben a helyiség mérete megengedi, érdemes egy szabadon álló fürdőkádat beszerezni, ami valódi luxusérzetet nyújt bármelyik fürdőben. Tovább fokozhatjuk a hatást, ha olyat választunk, ami arany lábakon áll!

Művészeti alkotások

A festmények és kisebb-nagyobb szobrok nagy részét a nappaliban, a közlekedőkben vagy épp az étkezőben szoktuk elhelyezni – de mi lenne, ha a fürdőt is feldobnánk egy kis művészettel? A fürdőszobában stratégiailag elhelyezett képek és dísztárgyak a műtermeket és galériákat juttatja eszünkbe, amitől a helyiség a szokásosnál egy kicsit extravagánsabbnak tűnik. Ha okosan választjuk meg a kereteket vagy állványokat, akkor az egész fürdőt összhangba hozhatjuk.

Ezek elhelyezésénél ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a szokásos tevékenységeink ne tegyenek kárt az alkotásokban. Például: a kád közelébe felfúrt festmények védelme érdekében szereltessünk fel kádparavánt, és közvetlenül a csaptelep mellé ne tegyünk értékes alkotásokat!

Trendi, szeparált mosdókagylók | fürdőszoba felújítása

2024-ben egyre több helyen – akár lakberendezési magazinokban, akár a Pinteresten – láthatjuk majd azt, hogy a fürdőszobákban két különálló mosdókagylót alkalmaznak, ami a mi otthonunkba is luxust csempészhet. Emlékeztethet minket azokra az elegáns hotelekre, ahol a nyaralás során megszálltunk. Emellett praktikus is: több helyünk lesz tárolásra, arcmosásra, fogmosásra és egyéb tevékenységekre.

Sötét tónusok a kortalan eleganciáért

A mély, gazdag, sötét árnyalatok – mint a bíborzöld, a burgundi, az éjkék vagy a csokibarna – mind-mind kifinomultságot sugároznak. Ha kicsi a fürdőnk alapterülete, akkor óvatosan bánjunk ezekkel a színekkel, és csak kisebb felületen, taktikusan alkalmazzuk őket. Nagyobb, sok természetes fénnyel rendelkező fürdőszobákban viszont bátrabban is játszhatunk velük, a végeredmény nem lesz nyomasztó.

Feltűnő világítás

A világótesteknek sokan nem szentelnek túl nagy figyelmet, hiszen csak a praktikumot látják bennük, – pedig ezekkel is meg lehet határozni egy helyiség stílusát. Ha azt szeretnénk, hogy a fürdőnk elegánssá váljon, az egyszerű falilámpák helyett válasszunk egy csillogó üvegcsillárt vagy egy meghökkentő formájú, több izzós darabot.

Néhány apróság, ami sokat jelent

Ha azonnal szeretnénk egy kicsit kifinomultabbá varázsolni a fürdőnket, elég néhány apró lépést megtennünk. Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha fogunk egy vázát, amibe friss virágokat teszünk. Érdemes rózsát vagy valamilyen más, elegáns virágot választani.

A fürdőkádat könnyen feldobhatjuk, ha egy fürdőkádtálcát teszünk rá, amit illatgyertyákkal pakolunk tele.

És ha már az illatról van szó, ez is igen meghatározó. Válasszunk olyan illatosítót – gyertyát vagy diffúzort–, amiben a púderes, pacsulis jellegek dominálnak, de a narancsvirág és a citrusos illatok is nyerők lehetnek, ha inkább a friss illatokat kedveljük.

 

További cikkek:

MAGAS PÁRATARTALOM A LAKÁSBAN – EZÉRT VAN SZÜKSÉG PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉKRE

CSÁBÍT A KARCSÚBB ALAK? PRÓBÁLD KI A NŐKNEK KÉSZÜLT PROTEINT

JÖHET AZ ÖZÖNVÍZ, A TRENDI FELLÉPÉSEN NEM ESHET CSORBA!

BORSOS ZSUZSANNA: „IZABEL TITKOS ÉLETE” – KÖNYVAJÁNLÓ

A hét témái

12+1 tipp, hogy ne legyen hétköznapi a Valentin nap

12+1 tipp, hogy ne legyen hétköznapi a Valentin nap Meglepnéd a kedvesedet, de unod az elcsépelt ajándékokat? Jó hírünk van: lehet izgalmasan is ajándékozni. Persze a Valentin nap a szerelem ünnepe, és sokan inkább csak a romantikus oldalát látják, de ha nyitott rá a...

Extrovertált vagy introvertált személyiség vagy?

Extrovertált vagy introvertált személyiség vagy? Biztos, hogy muszáj dönteni? Ahogy a világ sem egyértelműen fekete vagy fehér úgy a személyiségtípusokat is nehéz tökéletesen ráhúzni valakire. Persze minden csapatépítő tréning része, hogy megállapítsák a jelenlévőkről...

Szenved a pollenallergiától? Ez a gyógynövényes kúra segíthet!

Szenved a pollenallergiától? Ez a gyógynövényes kúra segíthet! Javában tart a nyár eleji virágzás és a meleg, szárazabb idő beköszöntével a pollenre érzékenyek panaszai is fokozódhatnak. Ahogy idén szinte minden növény egy hónappal korábban virágzik és érik, várhatóan...

Borsos Zsuzsanna: „Izabel titkos élete” – Könyvajánló

Szerelem, intrika, ragaszkodás és elengedés – A női lélek esszenciája „Az emberi természet annál sokkal bonyolultabb, mint hogy egy csapásra, vagyis egy kattintásra hirtelen mindentől megszabaduljon. Ennél szívesebben emlékezünk, hiszen az idő távlatával már nem is...