5 lépés, ami segít a hobbinkból egy jól működő vállalkozást indítani

5 lépés, ami segít a hobbinkból egy jól működő vállalkozást indítani

Ha azzal foglalkozunk, amit igazán szeretünk csinálni, ráadásul még kényelmesen meg is élünk belőle, azt valóban álommunkának nevezhetjük. Azonban ha valamit csupán hobbiszinten űzünk, abból sajnos még nem lesz egyik napról a másikra gyümölcsöző vállalkozás. Hogyan váljunk valódi profivá, és hogyan építsünk egy jól működő vállalkozást? Alábbi cikkünkből pontosan kiderül!

Csomagdíj kalkulátor

1. Fejlesszük folyamatosan a szakmai tudásunkat!

Legyen bármilyen hobbink is, az üzleti világban csakis akkor tudunk érvényesülni, ha valóban kiforrott tudással rendelkezünk. Az még korántsem elég, ha az ismerőseink pozitív visszajelzéseket adnak a munkáinkkal kapcsolatban, hiszen ha vállalkozást indítunk, ott minden bizonnyal jóval magasabbak lesznek az elvárások.

Mielőtt belevágnánk a vállalkozásba, szakmailag készüljünk fel a lehető legalaposabban. Ehhez csupán idő és energia, illetve egy kis pénz szükséges. A lényeg, hogy minden egyes nap fejlődjünk szakmailag, és ne rekedjünk meg egy bizonyos szinten.

Tanuljunk a jobbaktól!

  • Akár kézműves termékeket készítünk, vagy éppen idegen nyelvet tanítunk, szerencsére a neten már számos könyvet és kurzust találunk az adott témakörrel kapcsolatban. Olvassunk tehát szakmai könyveket, illetve jelentkezzünk bátran online oktatásokra is, hogy a piacra kilépve igazán profik és magabiztosak legyünk.

2. Kérjük szakértők segítségét! | Csomag díjkalkulátor

A vállalkozás indításához mindenképpen érdemes könyvelőhöz fordulni, a marketing teendőket pedig szintén tanácsos szakemberekre bízni. Ha valamiben nem vagyunk biztosak, inkább kérjünk külsős segítséget, hiszen egy rosszul megválasztott vállalkozási forma vagy egy amatőr módon összeállított marketing kampány jelentős anyagi kárt okozhat.

Ha webáruházat szeretnénk indítani, akkor a logisztikai teendők kiszervezéséről se feledkezzünk meg. Ugyanis ha nem akarunk saját raktárkészletet fenntartani, vagy éppen másra bíznánk az adminisztrációs teendőket, akkor egy fulfillment cég jelentheti a megoldást. Így a raktárkezeléstől kezdve a csomagok címkézésén át egészen a házhozszállításig minden teendőt egyetlen vállalatra bízhatunk.

TIPP: Csomag díjkalkulátor segítségével pillanatok alatt kiszámolhatjuk a csomagkezelési és a raktározási díjat is. Így könnyebben tervezhetünk a kiadásainkkal, és nem kell telefonálásra vagy e-mailek küldésére fordítani az időnket.

3. Készítsünk üzleti tervet!

A piacon hamar elvérző vállalkozások többsége semmilyen üzleti tervvel nem rendelkezik. Mi semmiképp ne kövessük el ezt a hibát, hiszen üzleti terv nélkül képtelenség tudatosan és hatékonyan haladni. Habár a kezdő vállalkozók többsége csupán egy fölösleges teendőnek tartja a stratégia elkészítését, azonban precíz tervezés nélkül esély sincs a sikerre.

Mit tartalmazzon az üzleti terv?

  • Mindenképpen határozzuk meg a költségvetést, illetve azt is, hogy melyik marketing szegmensre mekkora összeget szánunk havonta. Ezenkívül tűzzünk ki elérhető és mérhető célokat, hogy az eredményeinket konkrét számokban is ki tudjuk fejezni. Gondoljuk végig, hogy egy év múlva milyen eredményeket szeretnénk elérni, továbbá azt is, hogy milyen eszközökkel kívánjuk mindezt megvalósítani.

4. Tartsuk szemmel a konkurenciát!

Nézzük meg, hogy a konkurens vállalkozások milyen termékeket vagy szolgáltatásokat nyújtanak. Írjuk össze a pozitívumokat és a negatívumokat is, majd találjuk ki, hogy miben tudnánk különbek lenni tőlük. Ha csak egyetlen dologban is magasabb szintet képviselünk, vagy a piacon eddig ismeretlen extrát nyújtunk, azt mindenképpen emeljük ki a marketingkommunikációnkban.

Természetesen elsősorban koncentráljunk a saját vállalkozásunk fejlesztésére, de időnként azért nézzünk szét alaposan a konkurencia háza táján is. Így mindig képben lehetünk az aktuális trendekkel, és még időben reagálhatunk a piac változásaira.

5. Legyünk türelmesek!

Sajnos néhány hét vagy hónap alatt még nem lehet igazán gyümölcsöző vállalkozást építeni, viszont 1-2 év alatt már egészen remek eredményeket érhetünk el. A legfontosabb, hogy ne adjuk fel, hiszen eleinte mindenkit érnek kudarcok, viszont csakis azok lehetnek sikeresek, akik hosszú távon is kitartanak az ötletük mellett.

A fenti 5 lépés segítségével egy igazán jól működő vállalkozást indíthatunk a hobbinkból, és végre azzal kereshetjük a pénzünket, aminek minden percét élvezzük. Törekedjünk szüntelenül a szakmai fejlődésünkre, és amiben nem vagyunk jártasak, azt inkább bízzuk profikra. Az üzleti terv összeállításakor pedig tervezzünk fillérre pontosan árajánlatok kérésével és csomagdíj kalkulátor használatával, hogy menet közben már soha ne érjenek váratlan kiadások. Ha mindezekre odafigyelünk, akkor egy valóban jövedelmező vállalkozást építhetünk a kedvenc elfoglaltságunkból!

 

 

További cikkek:

HOGYAN EMELED KI A SZILVESZTERI MEGJELENÉSED EGY LENYŰGÖZŐ SELYEMRUHÁVAL?

A SZEM A SZEMÉLYISÉG TÜKRE?

SÓVAL AZ EGÉSZSÉGÉRT

Csomag díjkalkulátor

NYEREMÉNYJÁTÉK

APPLE PIE

„PÁRIZSI SZÉPSÉG” SZTÁROKTÓL

Csomag díjkalkulátor

 

A hét témái

Az ausztrál tűzoltók idén is ledobták a ruháikat – ezúttal az állatokért!

Ezekben a dögös testekben igazán jótékony szívek dobognak. Az ausztrál tűzoltók 1993-ban készítették el először a minden női szívet megdobogtató naptárt, akkor a helyi gyermekkórház kis betegeinek gyógyulását támogatva.

Gyors, fájdalommentes, nem jár műtéti bemetszéssel: a hyaluronsavas arcfiatalítás előnyei

Gyors, fájdalommentes, nem jár műtéti bemetszéssel: a hyaluronsavas arcfiatalítás előnyei Napjainkban egyre több arcfiatalító eljárás látott napvilágot, ezek közül az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő a hyaluronsavas arcfiatalítás. Ennek a kezelésnek számtalan...

Egy teljes hét az anyatejes táplálás mellett

Egy teljes hét az anyatejes táplálás mellett A szoptatás ösztönös folyamat ennek ellenére mégsem megy minden esetben zökkenőmentesen. Vannak olyan babák, akik nem hajlandóak egyből elfogadni az édesanyjuk kínálta táplálékot ezért keserűvé válik az első néhány hét....

Trónok harca: jön Havas Jon saját sorozata

Trónok harca: jön Havas Jon saját sorozata Hihetetlen, de már három éve, hogy véget ért minden idők egyik legsikeresebb sorozata, a Trónok harca. 2019-ben láthattuk az utolsó részt és azóta ugyan felröppent a hír, hogy az HBO feldolgozza a Targaryen család történetét...